Олександрівська і Спартак на свободі: сьогодні суд проявив неймовірну гуманність до сепаратистів

Четвер, 13 жовтня 2016, 20:58
Суд вирішив змінити запобіжний захід для Алли Александровської у вигляді тримання під вартою на домашній цілодобовий арешт з браслетом. Щодо учасника штурму Харківської ОДА Спартака Головачова - за нього напередодні внесли заставу.
Олександрівська і Спартак на свободі: сьогодні суд проявив неймовірну гуманність до сепаратистів

"Ми просили залишити в силі попереднє рішення суду про тримання під вартою без застави. Суд прийняв інакше рішення, а саме цілодобовий домашній арешт з браслетом. Наскільки я розумію, що основна причина такого рішення в висновку медиків про те, що підозрюваній необхідна медична допомога, яку в умовах СІЗО надати не можна", - зазначила прес-секретар прокуратури Харківської області Віта Дубовик.

За її словами, кваліфікація злочину та пред’явленої підозри наразі не змінилася.

У той же самий час один із учасників штурму Харківської ОДА Спартак Головачов сьогоді вийшов з СІЗО після сплати 12 жовтня застави у розмірі 206 тис. 700 грн. Про це повідомив його адвокат Дмитро Тихоненков.

«Вчора застава була оплачена, сьогодні я документи всі подав і хлопці Спартака вже забрали, він вже вдома», – сказав Тихоненков.

Головачов підозрювався в організації та активній участі в масових заворушеннях під час захоплення облдержадміністрації в квітні 2014 року.

Адвокат пояснив, що в справі Головачова змінився суддя (колишній – Сергій Діденко – пішов у відставку, справа була передана Світлані Шмадченко) і справа повинна слухатися з самого початку.

У середу, 12 жовтня, на підготовчому засіданні захист заявив клопотання про пом'якшення запобіжного заходу. Суддя визначила запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави в сумі 206 тис. 700 грн.

Тихоненков відмовився сказати, хто заплатив ці гроші, пославшись на те, що його підзахисний не уповноважив його оприлюднити цю інформацію. Він також зазначив, що під час попереднього слухання справи суд двічі виходив на суперечки, під час яких держобвинувач вимагав призначити Головачову покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.

«Навіть якби його призначили, він би 30 числа все одно повинен був вийти (по так званому закону Савченко – Ред.)», – зауважив Тихоненков.

comments powered by HyperComments