У неділю однією з центральних вулиць Харкова не їздитимуть машини: «День однієї вулиці» переїжджає на Університетську

Четвер, 20 жовтня 2016, 17:26
У програмі фестивалю - екскурсії, лекції, розваги та вулична їжа.
У неділю однією з центральних вулиць Харкова не їздитимуть машини: «День однієї вулиці» переїжджає на Університетську

Фестиваль «День однієї вулиці» об'єднує історію міста, культуру і творчість. Він переміщується за старовинними харківським вулицями, розповідає їх історію, знайомить зі знаковими подіями і людьми, які жили тут раніше.

«День однієї вулиці» — це екскурсії, лекції, презентації, ярмарки, майстер-класи, виступи артистів, благодійні акції для дітей і дорослих, знайомство з людьми, які пишуть історію міста. Придумали незвичайний фестиваль учасники ініціативної групи «День музики». Їх головна мета — познайомити харків'ян з історією міста і один одним. В цей раз для знайомства обрали вулицю Університетську.

Бондарев Антон, куратор історичної програми фестивалю говорить: "З цієї вулиці почалася наша історія. Саме тут знаходилася Харківська фортеця, Палац губернатора і Університет, випускники якого тепер відомі у всьому світі. Університетська — це вулиця харківського процвітання".

Четвертий «День» покине межі вулиці — після відкриття QR-гіда по німецькому Харкову, (яке пройде в рамках «Тижнів німеччини»), можна буде відправитися на особливу екскурсію, щоб дізнатися, яку роль відіграли німці в історії міста.

Негласний девіз фестивалю — «Розважаючись розвивайся!», тому крім розваг організатори підготували цікаву освітню програму. Протягом дня працюватиме лекторій, де будуть не тільки розповідати про цікаві факти та знакові дати в історії нашого міста, але й знайомить з актуальними урбаністичними, освітніми та медіа-проектами.

За традицією на фестивалі буде працювати фудкорт, дитячий майданчик, розважальна зона. Закінчиться день відео-шоу і дискотекою під відкритим небом. 

«День однієї вулиці» на Університетській розпочнеться 23 жовтня о 12:00 і триватиме до 21:00. Цього дня вулиця буде пішохідною, а вхід на всі заходи буде безкоштовним.

comments powered by HyperComments