Велосипедна інфраструктура в Харкові: що обговорювали активісти з депутатами

Вівторок, 25 жовтня 2016, 16:57
Активісти велосипедного руху зустрілися з депутатами Харківської міськради Віталієм Маляренко та Сергієм Куценко та обговорили перспективи розвитку велосипедної інфраструктури в місті.
Велосипедна інфраструктура в Харкові: що обговорювали активісти з депутатами

Про це повідомляє прес-служба БПП "Солідарність".

Під час обговорення були порушені наступні питання: безпека дорожнього руху, доступність, облаштування велосипедних стоянок та велодоріжок.

Як зазначила представник ГО «Міські реформи» Олена Чернишова, незважаючи на всі принади розвитку велосипедного транспорту, перешкодою для цього може стати чиновницький апарат.

«Головна проблема в тому, що ми не розуміємо хто відповідає за концепцію розвитку велосипедного руху і облаштування велосипедної інфраструктури у м. Харкові. У нас, активістів, немає доступу до інформації, ми не розуміємо строків виконання проекту», – повідомила Олена Чернишова.

За її словами, активісти з радістю підключаться до цього процесу і  готові працювати у робочій групі при міській раді.

Віталій Маляренко запевнив, що зі свого боку буде сприяти тому, щоб питання робочої групи було винесено на сесії міської ради.

«Я сам з радістю катаюсь містом не велосипеді і мені не байдужа ця тема. Зі свого боку можу запевнити, що наша фракція «Солідарність» звернеться на сесії до мера, щоб створили робочу групу і включили активістів, які зможуть пришвидшити розробку концепції велоруху», – наголосив Віталій Маляренко.

Нагадаємо,  в іноземних експертів доволі оптимістичні прогнози стосовно розвитку велоінфраструктури в Україні.

comments powered by HyperComments