У Харкові пройшла благодійна акція «Парасолька надії»

Субота, 29 жовтня 2016, 15:01
Городяни приєдналися до флешмобу на допомогу онкохворим дітям.
У Харкові пройшла благодійна акція «Парасолька надії»

Про це повідомили організатори акції.

Кілька днів тому в соцмережах з`явився заклик приєднатися до акції #парасольканадії: прийти на фестиваль «День однієї вулиці» на Університетській, розкрити яскраву парасольку над людьми, що стоять поруч, взяти участь у колективному фото і залишити пожертвування для допомоги онкохворим дітям.

Акція вийшла красивою і яскравою - перехожі цікавилися, фотографувалися з парасолями як символами небайдужості і готовності допомогти. Приєдналися до флешмобу і учасники Товариства етнічних німців України, які пригощали гостей «Дня однієї вулиці» стравами традиційної німецької кухні, а виручені гроші передали у фонд акції.

Організували акцію представники міжнародної благодійної організації «Ротарі клуб “Харків Надія"», щоб закупити медикаменти для дитячого відділення лікарні №16.

«На жаль, кількість дітей, які отримують онкологічний діагноз, зростає. Якщо у всьому світі відсоток одужання приблизно 75%, у нас він значно менше. Не тому, що у нас не вміють лікувати. Ліки дуже дорогі і практично завжди їх купують батьки. Без волонтерської допомоги ситуація була б жалюгідною. Ось і ми вирішили в міру своїх сил допомагати дітям, які з усіх сил борються за своє життя! Я думаю, що такі акції дуже потрібні нашому місту. Вони не тільки дають можливість придбати препарати, але й привертають увагу до проблем сімей, в яких є тяжко хворі діти. Допомога ближньому не робить нас героями, вона робить нас людьми», - розповіла Ольга Луб'яна, директор «Ротарі клубу».

Всього «Парасолька надіі» зібрала 4920 гривень. Організатори збираються відзвітувати, як витратили зібрану допомогу.

comments powered by HyperComments