У Харкові взимку слизько не буде, обіцяють шляховики

Вівторок, 1 листопада 2016, 16:08
У цьому році для посипання харківських доріг взимку дорожники заготовили 28 тисяч т піску.
У Харкові взимку слизько не буде, обіцяють шляховики

Як повідомив заступник директора з експлуатації КП «Шляхрембуд» Віталій Левін, це повний обсяг, який необхідний Харкову на зимовий сезон. Водночас сольової суміші, яку використовують взимку для посипання магістралей, завезено тільки 6 тисяч т.

Раніше директор Департаменту будівництва і дорожнього господарства Володимир Чумаков наголошував, що є проблема із заготівлею сольової суміші. Обумовлено це тим, що «Укрзалізниця» не надає вагонів для перевезення солі. Але на сьогодні, як повідомив Віталій Левін, постачання солі в місто налагоджується.

За його словами, сольова суміш поставляється з різних регіонів, в тому числі її везуть автотранспортом з кар'єру підприємства «Артемсіль». До кінця листопада планується заготовити 10-15 тисяч т сольової суміші – достатнього обсягу для потреб міста на зимовий сезон.

У «Шляхрембуді» повідомляють, що до зими готові всі 223 одиниці снігоприбиральної техніки. Серед них - солерозкидувачі, навантажувачі, бульдозери, трактори та додаткове обладнання. Крім того, закуплено спецавтомобіль «Bucher» для посипання доріг піщано-сольовою сумішшю, і в плані на цей рік - придбання ще одного такого автомобіля. Також придбано три автомобілі «Глобус» для прибирання доріг, ще чотири одиниці такої збиральної техніки планується придбати до кінця року.

comments powered by HyperComments