Харківське підприємство звинувачують у порушенні екологічного законодавства

Вівторок, 1 листопада 2016, 17:33
Підприємство «СЛОБОЖАНСЬКИЙ ПРОДКОМБІНАТ», що знаходиться на території села Чкаловське Чугуївського району, звинувачують у порушенні екологічного законодавства.
Харківське підприємство звинувачують у порушенні екологічного законодавства

Необхідних документів ніхто там не надає, а представників екологічної інспекції на територію підприємства не пускають. «Підприємство «СЛОБОЖАНСЬКИЙ ПРОДКОМБІНАТ» не має жодного дозвільного документу з екології, – розповів Денис, активіст «Східного корпусу», – ні дозволу на викиди в атмосферу, ні дозволу на відходи, ні декларації поводження з відходами. Ще не зрозуміло, що у них стосовно води. Можливо, немає дозволу на спеціальне користування. Крім того, вони свої відходи зливають прямо в річку. Ми прийшли та подивились: за їх територією є такий каналізаційний приймач, звідки це все потрапляє прямо туди».

Також він підкреслив, що представники даного підприємства ігнорують екологічну інспекцію і не дають спеціалістам здійснювати перевірку на їх території. «Ігнорують, не пускають на перевірку, мотивують це все всіма можливими мораторіями, – розповів активіст, – і вважають, що можна забруднювати нашу українську землю, повітря, воду. Згодом ми зустрінемося з керівником. Можливо, у нього є якісь документи. Можливо, він роз’яснить це питання. В протилежному випадку він припинить діяльність свого підприємства і буде робити необхідні документи, необхідні лабораторні заміри, буде робити очисні споруди. Щоб не забруднювати землю, повітря воду тощо».

Взагалі, це доволі розповсюджена проблема. За словами Дениса, після 2014 року чимало підприємств через накладення мораторію на проведення перевірок перестали виконувати норми екологічного законодавства. «Забруднюють. Роблять все, що заманеться. Вважають, що їм все можна, що залишаться безкарними. Крім того, наявні потурання зі всіх сторін. І кому, як не нам, берегти свою землю», – додав він.

comments powered by HyperComments