У конкурсі проектів пам'ятника «Героям АТО» не має бути переможця - ветерани

П'ятниця, 11 листопада 2016, 17:09
Відкритий архітектурно-художній конкурс проектів пам'ятника, який з`явиться на площі Захисників України, повинен тривати не менше двох місяців.
У конкурсі проектів пам'ятника «Героям АТО» не має бути переможця - ветерани

Про це у відкритому листі до керівника Харківської області Юлії Світличної на сторінці у соцмережі Facebook написало «Всеукраїнське об'єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО».

Нагадаємо, виставка проектів проходить в приміщенні КП «Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва». Учасники конкурсу — фахівці, авторські колективи професійних архітекторів та скульпторів, а також студенти архітектурних і художніх вишів. Усього в експозицію ввійшли 7 проектів. 

«На жаль, на нашу думку жодна із представлених робіт не викликає відчуття наявності серйозного значеннєвого навантаження. Ми не хочемо ображати авторів, оскільки вважаємо, що це є об'єктивним результатом творчого конкурсу, який мав термін лише 1(!) місяць і не мав чітко встановлених вимог до ідеї і мессаджу», - сказано в повідомленні.

Представники організації просять керівництво області оперативно втрутитися в дану ситуацію і оголосити відсутність переможця поточного конкурсу, а також оголосити відкритий архітектурно - художній конкурс строком не менш, ніж 2 місяці. Журі має на 50% складатися з професійних архітекторів та скульпторів, на 50% з ветеранів АТО різних підрозділів і організацій, вважають вони.

comments powered by HyperComments