Як дізнатися більше про народних депутатів? ГМ ОПОРА перезувала власні ресурси

Юлія Гуш  |  Субота, 12 листопада 2016, 14:11
Представники Громадянської мережі ОПОРА презентували такі інтернет-портали, як «Вони голосують для тебе» та «ОПОРА РАДА». Завдяки ним можна дізнатися, як себе проявляє той чи інший депутат на займаній посаді.
Як дізнатися більше про народних депутатів? ГМ ОПОРА перезувала власні ресурси

За задумом представників Громадської мережі ОПОРА, такі ресурси допоможуть всім небайдужим дізнатися більше про депутатів, за яких вони колись проголосували, про їх роботу на нинішній посаді, про закони, за які вони голосують тощо. Таким є портал «Вони голосують за тебе», де можна знайти особисту сторінку кожного депутата і прослідкувати за тим, як саме він голосує у сесійній залі.

«Там зібрані всі голосування депутатів, – розповіла Катерина Мінкіна, громадський консультант Громадянської мережі ОПОРА в Харкові, – безпосередньо, ви можете заходити на сторінку кожного депутата і дивитися, як він голосує у сесійній залі. Тобто, ми систематизували цю інформацію, щоб виборці бачили, за якою тематикою депутат завжди голосує, а за якою – ні. Виборець може подивитися, які політичні погляди притаманні тому чи іншому депутату і зробити для себе певні висновки. Також можна відкрити сторінку кожного депутата та подивитися його «друзів» по голосуванню. А також дізнатися, з ким він голосує більш схоже».

Також на цьому порталі кожен виборець може зареєструватися та отримати певний набір відкритих даних, якими він може користуватися у власних цілях. Вся інформація розміщена у зручному форматі, до якого доклали зусилля програмісти порталу.

Ще один такий ресурс – «ОПОРА РАДА». На ньому можна знайти особисті сторінки на кожного депутата Верховної Ради, де зазначена їх біографія та контактні дані. «Там також є аналітичні матеріали стосовно діяльності депутатів, є всеукраїнський та регіональний аналіз їх діяльності, – зазначила Катерина Мінкіна, – окрім цього, є мапи контактів депутатів, парламентських партій. Також на окремих сторінках є інформація щодо відвідуваності у відсоткових вимірах».

Як було зазначено під час презентації, подібні портали дозволяють отримати набагато більше корисної інформації стосовно діяльності депутатів, яку не надають офіційні сайти Верховної ради. Вони також можуть допомогти всім небайдужим громадянам здійснити власний аналіз діяльності того чи іншого депутата, щоб в майбутньому було зрозуміло, за кого саме вони можуть проголосувати.

comments powered by HyperComments