Харківські волонтери нагодували солдатів 188145 порціями перших страв
Про це повідомляє "Восточный дозор".
Ініціатива "Нагодуй солдата" з'явилася у Дніпрі в 2014 році. Тоді в українській армії було погано налагоджено постачання.
Харків`яни долучилися 10 листопада 2014. Ініціатори проекту - Наталія Долгополова і Наташа Верба.
"Дізнавшись про ініціативу у Днепрі, я теж вирішила приготувати щось. Знайшла в інтернеті рецепт, нарізала і насушили овочі для борщу. Потім у Фейсбуці почала переписуватися з іншими волонтерами, подружилися з Наташею Вербою, Женею Шпак, Танєю Харлан. Зібралися, поїхали на ринок, купили капусту, перець. Все буквально за тиждень закрутилося", - розповідає Наталія Долгополова.
Зараз основний склад групи становить 20 осіб. Через рік існування волонтерської ініціативи дівчата назбирали гроші на велику сушку. А одна з харківських організацій надала безкоштовно приміщення, де її можна було розмістити. Крім того, допомогли волонтерам і харківські підприємці з вакууматором, пакувальним апаратом і матеріалами.
Зараз борщів готується кілька видів: «По-Харківські», зелений «Весняний», «Червоний», буряковий «Літній». Також є харчо, капусник «Бандерівський», різноманітні супи, кулиши, лагман. Виготовляють компоти, вітамінні «бомбочки», трав'яні чаї. Печуться млинці, пиріжки, печиво, пряники. Особливе місце займає продукція для розвідки. Для неї готують компактні порційні пакети з м'ясної кашею, солодкою молочною кашею, енергетичні батончики, тюбики з енергетичними пастами.