Самозахоплення на Полтавському Шляху: суд постановив знести дев'ятиповерхівку

Понеділок, 14 листопада 2016, 20:48
Господарський суд Харківської області зобов'язав власника самобуду привести будівлю до попереднього стану – тобто, знести самовільно зведені поверхи.
Самозахоплення на Полтавському Шляху: суд постановив знести дев'ятиповерхівку

«На місці одноповерхової цегляної гаража підприємець звів багатоповерховий нежитлова будівля і узаконив його. Пізніше, не маючи будь-яких дозвільних документів на виконання будівельних робіт і проектної документації, він добудував «гараж» до дев'яти поверхів. Більш того, самобуд зведений без урахування потужностей міських інженерних комунікацій – водопроводу, електромереж etc.

Як повідомляє прокуратура Харкывськоъ областы, за висновком судової будівельно-технічної експертизи, самобуд не відповідає вимогам архітектурно-будівельних, протипожежних, санітарних та технічних норм. Через незадовільний технічний стан будівлі небезпечно для людей і споруд, розташованих поруч.

Коли навесні минулого року в прокуратуру надійшла інформація про небезпечний самолад, прокуратура направила до суду позов з вимогою привести будівлю в первісний стан. А за фактом самовільного будівництва на самозахопленій землі – відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 197-1 КК України.

comments powered by HyperComments