«Пам’ятнику героям АТО бути!»: ветерани представлять проект-переможець конкурсу

Четвер, 17 листопада 2016, 09:11
17 листопада о 14:00 у прес-центрі «Накіпело» відбудеться прес-конференція «Пам’ятнику героям АТО бути!».
«Пам’ятнику героям АТО бути!»: ветерани представлять проект-переможець конкурсу

Про це повідомляє прес-служба Харківської обласной організації «Спілка ветеранів АТО». 

Як сказано у повідомленні, рішення щодо встановлення пам`ятника було прийнято на загальних зборах ГО восени 2015 року. Після ретельного вивчення цього питання юристами був складений покроковий план дій по втіленню даного  проекту – згідно  діючому законодавству. Ініціативна група була створена взимку 2015 року, тоді ж були підготовані необхідні звернення до керівництва міста та області. 

Щодо місця встановлення пам`ятника, з багатьох варіантів, після проведення багатьох громадських слухань, був обраний сквер навпроти Академії Національної Гвардії біля станції метро “Захисників України”. Восени 2016 було оголошено відкритий конкурс на кращий проект пам’ятнику Героям АТО. До участі було прийнято 7 проектів, які повністю відповідали вимогам конкурсу. Журі, до якого ввійшли архітектори та ветерани АТО, визначили проект – переможець. Ним став проект відомого скульптора Олександра Рідного, роботи якого прикрашають вулиці і площі Харкова. 

«На жаль, переховуючись за спинами вдів і матерів загиблих воїнів-патріотів, деякі політично заангажовані особистості, нехтуючи тією велетенською роботою, що проводилася протягом завбыльшки року нашими організаціями, почали виконувати замовлення своїх кураторів. Вони розхитують єдність ветеранів війни за незалежність – вимагаючи свого окремого місця, окремого проекту, окремого пам’ятнику», – сказано в повідомленні. 

Детальніше учасники ГО «Спілка ветеранів АТО», ХОО «Всеукраїнський Союз ветеранів АТО», ГС «Національне об’єднання ветеранів АТО», ГО «Всеукраїнське об’єднання родичів зниклих безвісти і загиблих захисників України» розкажуть під час прес-конференції.

Голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична не збирається втручатися в ситуацію, яка склалася навколо пам'ятника героям АТО в Харкові, щоб не чинити тиск на громадськість. 

comments powered by HyperComments