Студентство – це візитна картка Харківської області – Світлична

Четвер, 17 листопада 2016, 19:53
Активна, розумна молодь стає обличчям нашого регіону, і про це згадується не тільки у День студента та інші молодіжні свята
Студентство – це візитна картка Харківської області – Світлична

Нагадаємо, що за підсумками 2015 року Харківська область зайняла - за висновками Кабінету міністрів щодо соціально-економічного розвитку регіонів - два перших місця. І одне з них - за освітою.

Як раніше вказувала голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична, саме освітянський напрямок є одним з пріоритетних для нашого краю. Та і сама губернаторка має право вважатися компетентною людиною в цих питаннях - дві вищі освіти з відзнакою, кандидатка наук.

У регіоні створено Університетський консорціум — юридичне об’єднання вишів, які разом зможуть не тільки забезпечувати високий розвиток освіти на Харківщині і в Україні, а й  виходити на світовий рівень за пошуком інвесторів для інноваційних розробок студентів та викладачів вишів.

«Коли ми говоримо про те, що нам потрібні інвестиції, ми виходимо на міжнародний ринок — найбагатші університети, у яких є певний дохід, хороший бюджет, на сьогоднішній день не в змозі конкурувати з іноземними університетами, готуватися до виїзду на усі виставки — в Штати, в Англію, в Індію, Китай тощо…. Ми готуємося як Університетський консорціум, …(який зможе – ред. Справжня Варта) подавати заявки для участі у всіх конкурсах. Тому що ми — величезний вузівський центр, навіть не кажучи про науку. Поодинці важко вижити, а всі разом, я впевнений, ми можемо вистояти і підняти, в тому числі, питання комерціалізації науки. У нас є найшикарніші наукові розробки», — розповів директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації Анатолій Бабічев.

«Студентство - це візитна картка Харківської області. Наш регіон входить в десятку світових студентських центрів, і ми можемо пишатися нашою енергією, мужністю, креативністю, а головне - нашою молоддю, яка є надією Харківщини, рушійною силою соціально-економічного розвитку нашого регіону і, безумовно, духовним її наповненням. У складні часи, які зараз переживає наша держава, саме ви своєю наполегливою працею, своїми досягненнями у навчанні, спорті, волонтерській діяльності можете задавати тон і рухати вперед нашу країну», — звернулася до студентів Юлія Світлична 16 листопада на сцені ХНАТОБу.

«Справжня варта» приєднується до цих вітальних слів.

Вдачі, успіхів, грошей вам, наша молодь!

comments powered by HyperComments