Українцям будуть пояснювати, в чому полягає угода з ЄС

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 18 листопада 2016, 10:21
Вже вийшла українська версія книги під назвою «Поглиблення відносин між ЄС та Україною: що, чому і як?».
Українцям будуть пояснювати, в чому полягає угода з ЄС

Дане видання, яке розповсюджується завдяки Центру європейських політичних досліджень, було презентоване, зокрема, під час конференції «Угода про асоціацію / ПВЗСТ між Україною та ЄС», в якому взяло участь більше 70 осіб. Серед учасників заходу, окрім іноземних експертів, були представники місцевої влади, малого та середнього бізнесу, некомерційних організацій та харківської громади.

«Ми зараз подорожуємо по містам трьох країн– України, Молдови та Грузії, – розповів Майкл Емерсон, старший науковий співробітник Центру європейських політичних досліджень (CEPS), – а це якраз відображає суть нашого проекту з узгодження асоціації між Європейським союзом та даними країнами. Наші зусилля направлені на інформування та комунікацію. Тобто, інформування громадськості про те, у чому полягають ці угоди щодо асоціації. І тому ці книги вийшли декількома мовами. У випадку України – українською та російською».

За його словами, поштовхом для видання книги в Україні стали події на Майдані. «Я бачив всі ці драматичні події, – зазначив Емерсон, – і далі винило питання, що це все про Європу, про європейський вибір України. Мова йде про угоду, яка нараховує 2 тисячі сторінок. Як її пояснити, розповісти, про що вона? Адже люди, які зібралися тоді на Майдані, вони якраз і виступали за ці європейські цінності. І ця угода наскільки важлива, що про неї потрібно розповідати».

Книга має два варіанти: повний та скорочений. Перший передусім орієнтований на обізнаних читачів. В ній міститься 30 глав (за кількістю реформ), що стосуються політики, економіки та права. За словами Майкла Емерсона, це важкі задачі, проте більшість з них цілком реально виконати. Книга вже доступна в мережі англійською мовою. Невдовзі має з’явитися і українська версія. Скорочений варіант орієнтований на широке коло читачів. Він підкреслив, що зараз дуже важливо, щоб ця інформація дійшла до людей.

comments powered by HyperComments