Харківські мислівці намагаються запобігти занесенню АЧС в область

П'ятниця, 18 листопада 2016, 18:53
В Харківській області користувачі мисливських угідь та лісгоспів облаштували 612 підгодівельних майданчиків у лісах, де вже виклали для кабанів сотні тонн кормів.
Харківські мислівці намагаються запобігти занесенню АЧС в область

Про це повідомили в Департаменті екології та природних ресурсів ХОДА.

За їх даними, на підгодовування кабанів вже витрачено 538 тонн зернових, 417 тонн зерновідходів, 85 тонн коренеплодів, 176 тонн кукурудзи в початках, 461 тонна силосу, 37 тонн солі, 119 тисяч кормових віників.

Для проведення моніторингових досліджень диких кабанів на африканську чуму свиней Харківське обласне управління лісового та мисливського господарства видало 15 дозволів і 306 актів вибіркового діагностичного відстрілу кабана в мисливських угіддях, на території яких відповідно до розпорядження голови ХОДА обмежено полювання в сезоні 2016-2017 років. За цими дозволами вже здобуто 141 голову дикого кабана. АЧС серед впольованих тварин не виявили.

Крім того, в мисливських угіддях області та лісових господарствах влаштували 15 живоловушок для діагностичних досліджень кабанів без відстрілу.

Також в Департаменті екології та природних ресурсів зазначили, що з метою регулювання чисельності хижих тварин протягом 2016 року користувачами мисливських угідь було відстріляно 11 вовків, 1295 лисиць, 79 єнотовидних собак.

Як повідомляла "Справжня Варта", у вересні у  Міністерстві екології та природних ресурсів презентували електронний сервіс «Ecomapa.gov.ua» з інтерактивною мапою сміттєзвалищ та мобільним додатком із функцією он-лайн сповіщення про виявленні звалища.

 

 

comments powered by HyperComments