Вітаю культурну спільноту і запрошую всіх до нового органного залу - Світлична

Володимир Дiденко  |  П'ятниця, 18 листопада 2016, 19:54
Зараз у надсучасному залі філармонії зазвучав найкращий орган в Україні.
Вітаю культурну спільноту і запрошую всіх до нового органного залу - Світлична

Про це пише у своєму блозі губернаторка Харківської області Юлія Світлична.

«Десять років Харківщина чекала на цю подію. Починаючи з 2006 року будівництво проходило з тривалими перервами. Дякуючи роботі команди Харківської ОДА та харків’ян, споруду органного залу було завершено за півтора роки! У серпні Президент України Петро Порошенко відкрив унікальний акустичний зал. А сьогодні, після декількох місяців інтонування, як і було заплановано, зазвучав новий орган», - каже Світлична.

В програмі сьогоднішнього концерту - музика Баха, Боельмана, Бюдуа, Генделя, Гуно та Скорика. Нарешті Харків долучився до найбільших престижних музичних центрів Європи.

Зі слів губернаторки, в планах ХОДА - у наступні два роки побудувати великий зал філармонії на 800 місць.

«Фінансування плануємо залучити із державного фонду регіонального розвитку та з бюджетів усіх рівнів. Зі свого боку обіцяю докласти всі зусилля, щоб завершити будівництво якісно та вчасно. Вітаю культурну спільноту і запрошую всіх до нового органного залу», - пише голова ХОДА.

До речі, до Харкова і на перший концерт запросили членів Бюджетного комітету Верховної Ради України. Світлична впевнена, що вони підтримують культурну спільноту Харкова та через два роки будемо мати нагоду слухати музику у новому залі.

ФОТО: Мария Зайцева

Як писала "Справжня Варта", 3 листопада Харківська обласна філармонія підписала акт приймання органу у фірми Alexander Schuke.

Нагадаємо, що новий органний зал - це перша черга реконструкції Харківської філармонії. Будувався він близько 10 років. Відкриття нового органного залу відбулося 19 серпня 2016 року. Наступний етап реконструкції філармонії - будівництво великого  залу, який планується відкрити в 2019 році.

comments powered by HyperComments