Ініціативи Харківщини підтримуються Бюджетним комітетом, - Світлична

Юлія Гуш  |  Субота, 19 листопада 2016, 17:30
Під час ухвалення бюджету на 2017 рік братимуться до уваги потреби регіонів. Зокрема, це стосується Харківської області, яка знаходиться в пріоритеті Бюджетного комітету.
Ініціативи Харківщини підтримуються Бюджетним комітетом, - Світлична

Така новина пролунала сьогодня, 19 листопада, після виїзного засідання Комітету Верховної ради України з питань бюджету, в якій взяли участь представники обласної влади Харківщини.

«Безумовно, в час, коли в Україні запроваджуються нові реформи, коли змінюється законодавство, коли для територій різного рівня виникає низка різних питань, необхідний діалог з органами центральної влади і, звичайно, законодавчої, – зазначила голова ХОДА Юлія Світлична, – ця ініціатива обласної адміністрації була підтримана Бюджетним комітетом. Тому сьогодні ми мали можливість обговорити питання, які наявні на Харківщині. Та виробити ті ініціативи, які дозволять нам прибрати дані ризики. І запропонували народним депутатам підтримати декілька наших ініціатив, які вже знайшли підтримку на нараді, на якій ми були присутні. А також, я сподіваюсь, будуть підтримані Верховною радою».

За її словами, зараз наявні п’ять ініціатив, які оформляються у вигляді місій. Світлична висловила сподівання, що завдяки зусиллям народних депутатів, «рухаючись виключно у форматі розвитку», Харківщина таки отримає необхідну підтримку.


 
«Я вважаю, що це значна подія як для Харківщини, так і для Бюджетного комітету, – підкреслив голова Бюджетного комітету Андрій Павелко, – на сьогодні Харківська область є пріоритетною серед інших областей. Ми розуміємо, наскільки важливо тут мати зворотній зв’язок і знати про те, наскільки бюджетна децентралізація має свої позитивні сторони. І, звичайно, виявляти недоробки в бюджетному кодексі та законодавстві. Так, і в тих рішеннях, які приймаються на засіданнях в Києві в бюджетному процесі. Зараз найбільш важливий час для країни. Сьогодні рішення щодо бюджету вперше приймаються по бюджетному кодексу».

Він розповів, що на сьогодні на майданчику Бюджетного комітету знаходиться проект бюджету на наступний рік. І тому дуже важливо вивчити на місцях ті рішення, які були прийняті в поточному році. Вони будуть взяті до уваги під час другого читання стосовно ухвалення бюджету на 2017 рік. Також братимуться до уваги чітко оформлені задачі та питання, які, як припускає Павелко, колеги з Бюджетного комітету та представники всіх міністерств візьмуть до уваги.

«Я впевнений, що така відверта розмова допоможе вирішити чимало питань, які зазвичай набагато складніше обговорювати в Києві, – зазначив він, – ті питання, які сьогодні були прийняті – ми поставили задачу підтримати їх. Для того, щоб перше засідання в історії було не останнім. Для того, щоб ми в найближчому майбутньому виконали поставлені задачі».

Як повідомляла «Справжня варта», під час заходу були озвучені проблеми в різних сферах – починаючи від економіки області і закінчуючи її соціально політикою, а також окреслені можливі шляхи їх вирішення.

ФОТО: Сергій Козлов

comments powered by HyperComments