200 харків’янок уклали армійський контракт

Понеділок, 21 листопада 2016, 15:12
До військових частин Збройних сил України зі збірного пункту Харківського обласного військкомісаріату відправлено чергову команду з понад 140 призовників для проходження служби за контрактом.
200 харків’янок уклали армійський контракт

Про це повідомили в прес-службі ХОДА.

Всього ж за неповні 11 місяців 2016-го близько 2900 мешканців східного регіону уклали контракт з оборонним відомством.

За словами військового комісара Харківського обласного військового комісаріату полковника Юрія Калгушкіна, область протягом усього року тримається у числі лідерів серед облвійськкоматів України щодо роботи з потенційними воїнами-контрактниками.

«Три тисячі відібраних нами рекрутів-контрактників - це, приблизно, стільки ж, скільки ми призвали воїнів цієї категорії за останні десять років. При цьому понад 1100 осіб прийшли до райвійськкоматів у 2016-му вже у статусі учасника бойових дій, - розповідає Юрій Калгушкін. - Також з усіх новобранців, призваних з вищою освітою, 210 стали офіцерами. Тобто, військові частини Збройних сил отримали чимало добре підготовлених воїнів. Ще приблизно 150 громадян зараз перебувають на стадії збору документів, необхідних для добровільного призову».

Також у  Харківському обласному військовому комісаріаті відзначають  велику активність у виборі військових професій серед дівчат. Так, 216 представниць чарівної статі були призвані до армії з січня до листопаду цього року.

«Якщо на початку року харків’янки просилися, здебільшого, на посади військових медиків, зв’язківців та діловодів, то віднедавна вони охоче йдуть служити воїнами-зенітниками, снайперами чи готові опанувати інші бойові    спеціальності. Також жінок не лякає можливість служби в зоні військового конфлікту чи переїзд до нового місця служби - далеко від рідної Харківщини», - додав Юрій Калгушкін.

До кінця поточного року офіцери Харківського обласного військового комісаріату прогнозують призов ще близько 500 новобранців для проходження служби за контрактом, понад 100 з яких носитимуть офіцерські погони.

Нагадаємо, що у 2015 році 635 мешканців Харківщини стали професійними військовослужбовцями. 116 з усіх минулорічних новобранців-контрактників є представницями чарівної статі.

 

comments powered by HyperComments