МОЗ висловив підтримку харківській медреформі

Середа, 23 листопада 2016, 08:11
До кінця поточного року «медичний бюджет» в Харківській області буде виконано на 100 відсотків, а регіональні ініціативи щодо впровадження реформ у 2017 році Міністерство охорони здоров'я всебічно підтримає і допоможе в їхньому здійсненні.
МОЗ висловив підтримку харківській медреформі

Так пообіцяв заступник міністра охорони здоров’я України Павло Ковтонюк, побувавши у Харкові на виїзному засіданні Комітету ВР з питань бюджету, інформує Урядовий портал.

Проблеми в Харківській області є аналогічними до інших, однак, упевнений заступник міністра, місцева влада цілком впорається з ними, бо Харків – один з флагманів економіки.

«Харківська область з виконання бюджету – одна з передових в Україні. Крім того, в області непогані власні надходження від бюджетної децентралізації, і ми сподіваємось, що вони будуть використані в тому числі і на розвиток медичної галузі», –- зазначив заступник міністра.

Він також підкреслив, що МОЗ підтримає дві регіональні ініціативи, які зараз стоять на порядку денному в Харківській області, а саме: пілотний проект щодо розвитку первинної допомоги в Чугуївському районі та ініціативу щодо автономізації обласних закладів охорони здоров’я.

«Якщо влада області буде реалізовувати ці проекти, вона матиме максимальну підтримку Міністерства охорони здоров’я», – запевнив Павло Ковтонюк.

Як повідомляла «Справжня варта», Харківська область знаходиться в пріоритеті бюджетного комітету. Підсумком виїзного засідання комітету парламенту стало уточнення переліку потреб Харківщини в фінансуванні головних галузей на 2017 рік. Губернаторка Харківської області пообіцяла громадськості підтримати будь-які проекти, спрямовані на розвиток регіону.

comments powered by HyperComments