Харківські студенти обговорять сучасні тренди в онлайн-освіті

Середа, 23 листопада 2016, 17:51
Протягом тижня до 25 листопада в чотирьох університетах пройдуть онлайн-вебінари з засновниками європейської освітньої платформи lingtwins.com (Англія).
Харківські студенти обговорять сучасні тренди в онлайн-освіті

Ця подія повя'зана з тим, що саме ці університети міста Харкова приєдналися до європейського освітнього проекту Lingtwins, повідомили в прес-службі міськради.

Як повідомляється, вебінари пройдуть в Харківському національному економічному університеті ім. С. Кузнеця, Харківському національному медичному університеті, Харківському національному університеті ім. В. Н. Каразіна, Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут». В ХНЕУ вебінар пройде 24 листопада, початок - о 15:45.

Під час вебінару студенти і викладачі обговорять сучасні тренди в онлайн-освіті і вивченні мов, керівники проекту розкажуть про можливості його використання для створення нових форматів співпраці між харківськими та європейськими університетами.

Зазначимо, lingtwins.com - це безкоштовна онлайн платформа, яка об'єднує співрозмовників для практики вивчення мов на основі їх особистих інтересів. Заснувала проект українка, харків'янка Олена Приходько, яка отримала вищу освіту у Франції. Саме тому одна з шести мов вивчення є українська.

Нагадаємо, ректор Харківського національного педагогічного університету імені Г.С.Сковороди Іван Прокопенко розповів про те, що в Харкові буде створений міжбібліотечний репозитарій.

"У кожному університеті є бібліотека і не мала, і туди приходить і професор, і студент будь-якого університету по якомусь модифікованому документу з електронним супроводом і користується, коли йому це потрібно, не записуючись у чергу. Обмінюються інформацією, використовують кадри, бо інколи гарна ідея народжується в одній голові,а потрібно десять для того, щоб її реалізувати на практиці. Та знайти таких десять іноді неможливо або важко в одному університеті. А в консорціумі це можливо", - відзначив Іван Прокопенко

 

comments powered by HyperComments