Суд над шахраєм, який позбавляв людей житла, знов перенесли

Юлія Гуш  |  Середа, 23 листопада 2016, 18:13
Сьогодні в Київському районному суді розглядалося клопотання щодо запобіжного заходу стосовно Антона Подвезька, якого звинувачують в шахрайстві з нерухомістю.
Суд над шахраєм, який позбавляв людей житла, знов перенесли

На судовому засіданні Антон Подвезько був відсутній. Поліщук, який виступив у якості захисту звинуваченого, повідомив, що він зараз знаходиться на стаціонарному лікуванні в одній з харківських лікарень. Проте передав прохання свого підзахисного розглянути цю справу без його безпосередньої присутності. Потерпілі, які також на той момент знаходились в приміщенні суду, не мали щодо цього жодних заперечень.

«2014 року Дзержинським районним судом він був позбавленій волі терміном на 13 років, – розповів Ігор Щит, адвокат, який представляє інтереси частини потерпілих, – на це рішення сторона захисту подала апеляційну скаргу. І в квітні цього року воно було переглянуте. І, завдяки так званому закону Савченко, вважається, що він відбув покарання і підлягає звільненню з-з-під варти. Через що вказана особа знову залишилась на свободі. Однак, його, так би мовити, діяльність полягає у значно більшій кількості злочинів, а частина з них розслідується і дотепер. Злочини всі однотипні – це шахрайство з нерухомістю громадян нашого міста. І таких фактів – десятки».

Розгляд судової справи був перенесений на наступний день, 24 листопада. Як зазначила суддя Муратова, згідно чинному законодавству, засідання за відсутності звинувачуваного може проводитися тільки тоді, коли його було об’явлено до міжнародного розшуку. В інших випадках присутність звинувачуваного є обов’язковою. До речі, то був не перший випадок, коли засідання переносилось на іншу дату.

«Давно є потерпілою від Антона Подвезька, якого я взагалі не знала, – розповіла Інга, – але трапилось, що проти мене, можна сказати, був вчинений акт бандитизму з його боку. Я нічого не брала та нічого не отримувала. Але мене побили його поплічники і змусили підписати якійсь нотаріальний договір, який я взагалі не читала. Там йшлося, буцімто я беру в нього майно під заставу. І в моєму випадку це все триває сім років. Але, як виявилось, я не єдина, хто потрапив до нього в руки. Тобто, там уже ціла схема. Люди потрапляли по-різному. Хтось дійсно щось брав. Люди повертали, проте нічого не отримували назад. У нього єдина мета – це відібрати у людей житло. Неважливо, завдяки яким методам».

За словами потерпілої, Антон Подвезько вже давно займається злочинною діяльністю. При чому, до даної справи він долучив членів власної родини. Вона зазначила, що його вже засуджували на термін 6,5 і 13,5 років з конфіскацією майна. Але, незважаючи на це, він продовжує чинити злочини діяльність.

«Він мусив знаходитися за ґратами, – підкреслила Інга, – де таким людям і місце. І на даний момент все триває далі. Більше того – в мене було майно, воно знаходилось на мені. Ми вчасно наклали всі заборони, ми вчасно відкрили кримінальні справи. Але ми випадково дізналися, що одна з потерпілих перевірила реєстр та виявила, що квартира вже належить не їй, а його батьку. Він все переводить на членів власної родини або на якусь підставну фірму, якою займається Безпалий. Його друг, який сидів разом з ним. Він також був випущений на свободу і також взявся за старе. Ми почали перевіряти всі реєстри та дізнались, що незважаючи на заборони щодо буд-яких дій з нерухомістю, накладені судом на момент розслідування справи, вони все це переоформили. Яким чином? Завдяки київському нотаріусу Анохіній».

На даний момент вона разом з іншими потерпілими намагається зробити так, щоб всі зловмисники, які якимось чином причетні до цієї справи, були притягнуті до кримінальної відповідальності. Як було зазначено, вони готові битися за своє житло до кінця. Адже жертвою таких шахраїв може стати кожен. За словами Інги, в Харкові таких налічується не менш 800 осіб. Тому потерпілі сподіваються, що їх таки почують, адже зловмисники, від дій яких постраждало скільки людей, неодмінно мусять сидіти за ґратами.

comments powered by HyperComments