В Харкові замінюють водопровідні труби, не перекриваючи рух

Четвер, 24 листопада 2016, 08:03
В Харкові на вул. Сумській, в районі Харківського національного університету будівництва та архітектури, проводиться заміна водопровідних труб за новою технологією.
В Харкові замінюють водопровідні труби, не перекриваючи рух

Про це повідомив заступник директора з виробництва комплексу «Харківводопостачання» КП «Харківводоканал» Микола Завада.

За його словами, для заміни труби в даному випадку застосовується так званий метод горизонтально спрямованого буріння, який дозволяє уникнути перекриття руху на дорозі і руйнування проїжджої частини. Це новітня технологія, яка застосовується при ремонті комунікацій у міських умовах.

«Стара труба вже технічно зношена, і ми змушені замінити її на нову, довжиною 60 метрів, яка прослужить більше 50 років. На сьогоднішній день дана технологія оптимальна з фінансової точки зору і щодо збереження благоустрою», - зазначив Завада.

Відзначимо, що магістраль, на якій проводяться роботи, забезпечує водою центральну частину міста: Сумську, Пушкінську та прилеглі вулиці. На час проведення робіт подача води в довколишні будинки здійснюється резервними лініями водопостачання. Роботи на цій ділянці планується закінчити до 1 грудня.

Нагадаємо, Акціонерна компанія «Харківобленерго» призупинила ремонти свого обладнання. Проте, це не означає, що світло не вимикатимуть – навпаки. Як пояснюють енергетики, заборгованість харківських комунальних підприємства у за електроенергію досягла 940 млн грн. Внаслідок чого у компанії немає грошей на паливо, матеріали і зарплату.

comments powered by HyperComments