«Квартирна» програма підтримки воїнів АТО повинна бути прийнята облрадою вже у грудні - наполягає губернаторка

П'ятниця, 25 листопада 2016, 15:21
Про таке завдання від Юлії Cвітличної заявив сьогодні на прес-конференції її заступник Євген Шахненко.
«Квартирна» програма підтримки воїнів АТО повинна бути прийнята облрадою вже у грудні - наполягає губернаторка

Прийняття такої програми на місцевому рівні дозволить забепечити житлом наших бійців.

"Планується, що 8 грудня на сесії буде затверджена перша сума в 6,5 млн.грн., і іі направлять на оплату підібраних квартир. Оператор квартир – молодіжний житловий фонд", - заявив Шахненко.

Нагадаємо, що згідно з цією програмою, 40% вартості квартири або індивідуального будинку буде сплачено з обласного бюджету, решту суми оплатить сам учасник АТО.

Як запевняє високопосадовець, квартири будуватимуть найбільш надійні забудовники, яких буде обрано конкурсною комісією. У перші квартири можна буде в'їхати вже у першому кварталі 2017 р., а в подальшому можливе і отримання житла на вторинному ринку.

Але не тільки пільгове житло зможуть вже з грудня отримувати ветерани: Харківська область є одним з лідерів виділення їм землі. За словами заступника голови Харківської облдержадміністрації Марка Беккера, більше половини харків'ян, які написали відповідні заяви, такі ділянки вже отримали: 58,6% з близько 5 тис. заявників. З них близько тисячі отримають ділянки, які виділені для створення садових товариств, півтори тисячі - загальною площею 3 тис.га - для ведення сільского господарства.

Нагадаємо, що депутати обласної ради 8 вересня під час пленарного засідання VІІ сесії внесли зміни до комплексної Програми соціального захисту населення Харківської області та до Програми соціальної підтримки учасників АТО.

comments powered by HyperComments