Харків'яни запалять свічки в пам'ять про жертви Голодомору

П'ятниця, 25 листопада 2016, 18:58
День пам'яті геноциду українського народу в цьому році відзначається 26 листопада.
Харків'яни запалять свічки в пам'ять про жертви Голодомору

У цей день будуть приспущені державні прапори з траурною стрічкою на будівлях органів місцевого самоврядування, підприємств і організацій. Крім того, 26 листопада в Харкові буде обмежено проведення розважальних заходів.
 
Традиційно, о 10.00, відбудеться покладання квітів на меморіалі жертв голодомору біля окружної дороги (Черкаська Лозова, Дергачівський район). Усі бажаючі можуть принести до пам'ятника квіти та свічки.

У Харкові о 12.00 розпочнеться хода від площі Конституції. Маршрут проляже вулицею Сумською до Молодіжного парку.

У парку біля Хреста жертвам голодомору пройде молебень.

О 16.00 на площі Свободи стартує всеукраїнська акція «Запали свічку». В цей же час вся Україна замовкне на хвилину, після чого всі бажаючі в пам'ять про загиблих зможуть запалити свічки і лампадки, з яких буде викладено хрест.

У зв'язку із запланованими заходами в Харкові будуть тимчасово перекриті дороги. З 12.00 до 18.00 від площі Конституції по вулиці Сумській до вулиці Маяковського буде заборонено рух всіх транспортних засобів.

Нагадаємо, 28 листопада 2006 року Верховна Рада України прийняла закон про голодомор 1932-1933 років, в якому події тих років офіційно визнали геноцидом проти українського народу. Жертвами Голодомору 30-х років ХХ століття в УРСР, за оцінками Національної академії наук України, стали 4,5 мільйона чоловік. Загальна кількість загиблих від голоду в цілому по СРСР – 7-8 млн людей.

comments powered by HyperComments