В Новобаварському районі через кота ввели карантин

Неділя, 27 листопада 2016, 09:45
Харків'янин на вул. Новоселівській у вівторок, 22 листопада, врятував безпритульного кота, а той його вкусив.
В Новобаварському районі через кота ввели карантин

Як виявилось, укус був не просто неприємною подряпиною. Того ж дня кіт помер від отриманих ран. Його перевірили на проблемні хвороби.  Експертиза встановила, що кіт хворів на сказ. Тому зараз чоловік зараз проходить курс антирабічного лікування. А протиепізоотична комісія ввела карантинні заходи на території Новобаварського району, обмеженій вулицями Семінарською, Плановою, Григорівською і Бондарівською.

Найближчим часом буде проведений подворовий обхід у цій зоні, і господарям нещеплених тварин дадуть можливість зробити необхідні щеплення. Також у районі розклеють листівки з інформацією про те, куди звертатися у випадку виявлення підозрілих тварин, де отримати консультації чи медичну допомогу.

«Сьогодні багато що залежить від того, як населення відреагує на цю ситуацію. Ось найважливіші рекомендації: бродячих тварин не чіпати, не підбирати і додому не приносити, не допускати укусів і подряпин. Якщо у когось протягом останнього тижня були якісь укуси і подряпини від тварин, необхідно терміново звернутися в поліклініку і проконсультуватися. Також не слід випускати домашніх тварин на вулицю і у випадку будь-яких підозр звернутися до ветеринара. Ми ж, зі свого боку, проведемо на карантинній території всі передбачені в таких випадках заходи», - зазначила голова комісії, заступник міського голови Світлана Горбунова-Рубан.

Нагадаємо, у серпні у подружжя пенсіонерів виявили 6-річного кота, який був хворий на сказ. Тоді карантин було введено на території Холодної гори.

 

comments powered by HyperComments