У Харкові нагородили кращих викладачів вузів, переможців обласного конкурсу

Понеділок, 28 листопада 2016, 19:04
28 листопада в Харківському Національному академічному театрі опери та балету відбулася урочиста церемонія нагородження переможців та дипломантів XVІII обласного конкурсу «Вища школа Харківщини – кращі імена».
У Харкові нагородили кращих викладачів вузів, переможців обласного конкурсу

У зустрічі взяла участь голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична, повідомляє прес-служба ХОДА. Учасниками заходу стали керівники, науково-педагогічні працівники, провідні вчені, аспіранти, магістри та студенти вищих навчальних закладів.

Відкриваючи урочисту церемонію нагородження, керівник області привітала переможців конкурсу, побажавши їм нових професіональних здобутків. Юлія Світлична також зазначила, що вищою школою Харківщини може пишатися вся Україна.

«Ми бачимо нові орієнтири розвитку вищої школи, ми знаємо, як досягти успіху. І головне - ми разом з вами готові це зробити. Реформи, що були ініційовані Президентом України Петром Порошенко та підтримані академічною спільнотою, відкривають шлях до зростання сучасної моделі розвитку університетів та науки Харківщини. І для нашого регіону – це нові можливості», - зазначила голова ХОДА.

Вона також повідомила, що за останні 10 років у регіоні втричі збільшилася кількість іноземних студентів – до 25 тисяч. Юлія Світлична наголосила: Харківщина є одним із найбільших студентських центрів у Європі, а провідні фахівці університетів регіону входять до визнаних світових рейтингів QS та The Times Higher Education.

«Посилити ці конкурентні переваги – наша стратегічна мета. У нас є план і цілі, яких ми повинні досягти. Це створення інноваційної інфраструктури, прикладом якої став Університетський консорціум та перші центри комерціалізації знань. Це відновлення зв’язків з реальним сектором економіки, нарощування внутрішніх інвестицій у промисловість, які за останні роки збільшилися в 1,5 рази. Це подальша активізація міжнародної співпраці», - зазначила Юлія Світлична.

Під час урочистих заходів голова ХОДА вручила дипломи переможцям XVІII обласного конкурсу «Вища школа Харківщини – кращі імена» у номінаціях: «За мудрість і відданість науці та освіті», «За шляхетний приклад служіння українському народові», «За успішну реалізацію національної програми впровадження англійської мови в Харківській області», «За високі досягнення у творчій та культурно-просвітницькій діяльності».

Також переможці і дипломанти конкурсу отримали нагороди  у номінаціях «Декан факультету», «Викладач фундаментальних дисциплін», «Викладач гуманітарних дисциплін»,«Викладач професійно орієнтованих дисциплін»,  «Науковець» та «Молодий науковець», «Завідувач кафедри», «Завідувач кафедри (викладач) фізичного виховання» та «Директор (завідувач) бібліотеки».

Слова привітання на адресу переможців конкурсу прозвучали й від ректора Харківського національного університету ім. В.Н.Каразіна Віля Бакірова.

«Вища школа Харківщини сьогодні представлена понад 30-ма видатними, славетними, унікальними вищими навчальними закладами. Вона об’єднує десятки науково-педагогічних шкіл, десятки тисяч викладачів, професорів і майже 200 тисяч студентів. Дуже важко було серед такої кількості  талановитих і видатних педагогів вибрати найкращих. Дуже приємно, що ми маємо змогу раз на рік зібратися і вшанувати тих, хто має найяскравіші та найпотужніші здобутки».

Учасників свята також привітали кращі творчі колективи вищих навчальних закладів Харківщини – лауреати Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів та фестивалів.

Довідка

Конкурс «Вища школа Харківщини – кращі імена» започаткований у 1999 році. За 17 років лауреатами та дипломатами конкурсу стали понад 800 викладачів вищих навчальних закладів.

У 2016 році у XVIІI обласному конкурсі «Вища школа Харківщини – кращі імена» взяли участь 167 науково-педагогічних працівників із 33 вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації, у тому числі Луганського національного аграрного університету.

comments powered by HyperComments