У Харкові грип, карантин у школах поки що не вводиться

Вівторок, 29 листопада 2016, 17:42
Грип підтверджено у 32 харків'ян
У Харкові грип, карантин у школах поки що не вводиться

Станом на 28 листопада, по медичну допомогу з симптомами гострих респіраторних вірусних інфекцій звернулося 46 тис. осіб, в т.ч. 33 тис. дітей. З початку епідеміологічного сезону в стаціонари госпіталізовано з ускладненнями, пов'язаними з симптомами грипу, 641 особу, в т.ч. 425 дітей. Із загальної кількості госпіталізованих грип підтверджено у 32 осіб.

Але лікарі стверджують, что на сьогоднішній день показники захворюваності на ГРВІ серед населення Харкова знаходяться на середньосезонному рівні. Одночасно спостерігається серйозне зростання кількості захворювань серед школярів: тільки за останній тиждень приріст склав 42%.А саме  зростання рівня захворюваності очікується з третьої декади грудня 2016 року до березня наступного року включно.

- Потрібно уважно стежити за зміною ситуації, щоб ми могли своєчасно відреагувати і прийняти рішення про призупинення занять в певних школах або класах. Зараз мова про це не йде, тому школи і дитсадки працюють у звичайному режимі, ніякого карантину ми не вводимо. Якщо ситуація погіршиться, то тоді будуть оперативно вжиті заходи і заняття будуть припинені, - заявив  перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

comments powered by HyperComments