Міська влада перешкоджає передачі будинків в управління ОСББ - заступник губернатора

П'ятниця, 2 грудня 2016, 17:49
Про це заявив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко головам ОСББ з Московського, Шевченківського та Київського районів Харкова у ході особистого прийому громадян 2 грудня
Міська влада перешкоджає передачі будинків в управління ОСББ - заступник губернатора

У власники багатоквартирних будинків по Харкову зараз виникають проблеми при передачі їм житла в управління.

«Ми створили ОСББ, але комунальне підприємство не передає будинок нам в управління згідно із законодавством, - пояснив один з учасників ініціативної групи. - Ми вважаємо, що проблема пов'язана з дією 301-ї постанови КМУ, в якій йдеться про процедуру списання з балансу багатоквартирних будинків. У документі відсутні будь-які згадки про комунальні підприємства. Ми зверталися до КП «Житлокомсервіс», але там послалися на постанову. Виникає правова колізія. Досвід інших міст говорить про те, що КП передають будинки в управління ОСББ після сесій органу місцевого самоврядування або розпорядження голови, але в Харкові нічого такого не відбувається».

«Цю ситуацію ми обговорювали з Віце-прем'єр-міністром - міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадієм Зубком під час його робочого візиту до Харкова, - зазначив заступник керівника області. - Вважаю, що з боку місцевого самоврядування є реальне перешкоджання передачі будинків в управління об'єднанням співвласників», - повідомила прес-служба Харківської облдержадміністрації.

Євгеній Шахненко доручив Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА контролювати ситуацію, а також заявив, що обов'язково доповість про проблему керівникові області для проведення переговорів з мером.

Також заступник губернатора пообіцяв розібратися в ситуації з довгобудами по проспекту Перемоги, 61а та по проспекту Героїв Сталінграда, 163/167.

Відносно  питання перерахуноку плати за послуги теплопостачання в багатоквартирному будинку без лічильника у смт Солоницівка Дергачівського району тепер це можна буде зробити після постанови, що прийнята Кабміном.

«Нарахування будуть проводитися за середніми показниками приладів обліку, які будуть фіксуватися в населеному пункті. За жовтень буде зроблений перерахунок. Зараз Кабінет Міністрів України готує відповідну постанову», - пояснила заявникам заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Тетяна Кокоріна.

comments powered by HyperComments