І знову рейд по «наливайках»: обійшлося без явних порушень

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 2 грудня 2016, 20:08
Сьогодні представники Державної фіскальної служби спільно з громадськими активістами провели рейд так званими «наливайками». Проте цього разу порушень виявлено не було.
І знову рейд по «наливайках»: обійшлося без явних порушень

У Харкові подібні перевірки проходять час від часу. Вони мають на меті виявити порушення, яких нерідко допускають власники подібних точок. Адже наслідки цих порушень можуть загрожувати й самим відвідувачам «наливайок», які ризикують отруїтися сурогатним алкоголем, і місцевим мешканцям, які вимушені постійно стикатися з нетверезими і не завжди адекватними шанувальниками оковитої.   

«Зараз гостро стоїть питання щодо закладів з нелегального продажу спиртних напоїв, – розповів  головний державний ревізор-інспектор Роман Батенко, – особливо без марок акцизного збору, контрафактного алкоголю. І сумісно з адміністрацією Жовтневого району був проведений рейд з виявлення таких закладів. Ми направляємося за декількома встановленими адресами задля здійснення перевірок. Будемо проводити перевірки з оформлення людей, а також з акцизного законодавства. Особливо що стосується продажу без марок акцизного збору, без касових апаратів, без ліцензій».

Цього дня перевірці піддалися заклади, які функціонують на території Жовтневого району. За даними Фіскальної служби, за цими адресами не були отримані ліцензії. Але згідно інформації, яку надала адміністрація району, а також громадяни, які проживають в сусідніх будинках, там продаються спиртні напої, у тому числі без марок акцизного збору.

Таким чином, сьогодні було проведено 5 рейдових перевірок. В чотирьох точках були наявні ліцензії на торгівлю спиртними напоями та касові апарати, а в п’ятій, як виявилось згодом, взагалі не здійснюється реалізація алкоголю. 

«Роботу, яку проводить районна адміністрація разом з Фіскальною службою, дала свої результати, – підсумував Роман Батенко, – адже з 5 торгових точок, які ми обійшли, в 4, де продавали алкоголь, були наявні дозвільні документи, ліцензії, касові апарати. Через це жодних фіскальних заходів проти них не було застосовано. Ці рейди будуть продовжуватися в подальшому. Хотілося, щоб наші підприємці вчилися не порушувати закон. І, головне, не продавали контрафактний алкоголь».

comments powered by HyperComments