Ситуація з «наливайками» в місті стала спокійнішою

Юлія Гуш  |  Середа, 7 грудня 2016, 08:11
Час від час в Харкові проходять перевірки так званих «наливайок», які здійснюють представники Фіскальної служби сумісно з громадськими активістами.
Ситуація з «наливайками» в місті стала спокійнішою

Під час таких рейдів вони перевіряють наявність ліцензій, необхідних документів та касових апаратів. Якщо були зафіксовані певні порушення, то представники фіскальної служби одразу ж викликають правоохоронців. «Останній місяць показав, що нелегальні заклади з розливу алкогольних напоїв були закриті, – розповів головний державний ревізор-інспектор Роман Батенко, – ми припускаємо, що всі вони якраз працювали без документів. Судячи з дат, які ми бачимо на ліцензіях, а також із заявок, які до нас надходять. Чимало людей ліцензії беруть і оформлюють свою діяльність легально».

Після рейду, який відбувся 2 грудня, порушень взагалі не було виявлено. В чотирьох «наливайках» із п’яти були наявні необхідні документи, а в п’ятій алкоголь взагалі не розливали. «Я думаю, що в будь-якому випадку, це приведе до покращення криміногенної обстановки, – підкреслив він, – адже легкодоступний, дешевий алкоголь якраз є передвісником злочинності. А коли люди будуть купувати якісний товар, коли будуть пристойні заклади, будуть відповідні умови, то такі люди просто не зайдіть туди. І не будуть купувати там напої».

Проблема так званих «наливайок» стала найбільш актуальною, коли почастішали випадки отруєнь сурогатним алкоголем. І, як відомо, деякі випадки взагалі закінчились смертю любителів оковитої, що не могло не залишитись без уваги.

«Знаєте, за останні місяці, як мені відомо, дві людини загинули, – розповів Роман Батенко, – це з тих, що отруїлись в той час, коли було масове отруєння. А нових випадків не було зафіксовано. Як я розумію, всю партію металевого спирту вже вилучили. І весь товар, який поступив до роздрібної мережі, був ліквідований. З боку фіскальної служби слідче управління податкової міліції області розпочало кримінальну справу. І зараз йде досудове розслідування. До суду, наскільки мені відомо, справа ще не передана. Вона контролюється прокуратурою області».

За його словами, після завершення досудового розслідування справа буде передана до суду. Але для цього необхідно здійснити збір всіх необхідних доказів, щоб не були засуджені люди, які не мають відношення до цієї злочинної діяльності.

comments powered by HyperComments