Харків приєднується до всесвітнього Марафону написання листів

П'ятниця, 9 грудня 2016, 22:02
10 грудня в Харкові пройде Марафон написання листів, який щорічно проводить міжнародна правозахисна організація Amnesty International.
Харків приєднується до всесвітнього Марафону написання листів

Amnesty International проводить марафон до Дня прав людини. Під час марафону люди в усьому світі одночасно пишуть листи на захист людей, чиї права порушені, і в знак солідарності з ними.

У Харкові марафон розпочнеться о 14:00 на пл. Свободи. Учасники пройдуть маршрутом від площі до Харківського національного академічного театру опери та балету імені М. В. Лисенка, а потім до пл. Конституції.

Учасники марафону проведуть перформанс, під час якого продемонструють порушення прав людини, з якими зіткнулися вісім героїв і героїнь нинішнього Марафону написання листів. Серед героїв кампанії - кримськотатарський активіст Ервін Ібрагімов. Він зник 24 травня біля свого будинку в Бахчисараї. Записи з камери відеоспостереження показали, як група чоловіків змусила його сісти в машину і відвезла в невідомому напрямку. З тих пір Ервіна ніхто не бачив. Amnesty International в Україні проводить численні акції, мета яких - домогтися розслідування зникнення кримськотатарського активіста.

Для того, щоб підтримати людей, чиї права порушені, можна поставити свій підпис під петиціями під час акції або через сайт Марафону.

Amnesty International – міжнародна неурядова організація, заснована у Великобританії в 1961 році, яка ставить собі за мету «робити дослідження і дії, спрямовані на попередження і припинення порушень прав на фізичну і психологічну недоторканність, на свободу совісті та самовираження, на свободу від дискримінації в контексті своєї роботи з просування прав людини». У 2013 році «Amnesty International» налічувала близько 7 млн ​​прихильників майже в кожній країні, включаючи більш 2 млн членів організації і понад 5 млн активістів.

comments powered by HyperComments