Харківщина має високий рейтинг в Європі – посол ЄС на зустрічі зі Світличною/Фото, Доповнено

Варта  |  Вівторок, 13 грудня 2016, 11:29
На цьому посол ЄС в Україні п.Мінгареллі наголосив під час зустрічі з головою ХОДА Юлією Світличною
Харківщина має високий рейтинг в Європі – посол ЄС на зустрічі зі Світличною/Фото, Доповнено

Під час зустрічі обговорювалися питання співпраці вузів, підтримка Харківщини в боротьбі з корупцією, провадженні децентралізації та сприянні розвитку інвестиційної сприяння.

В бесіді з п. Хьюгом Мінгареллі керівниці області підкреслила зусилля, які на Харківщині докладають до роботи з інвесторами та бізнесом. «Сьогодні бізнес довіряє регіонові. За 9 місяців нам вдалося залучити на Харківщину 95 млн.долл. іноземних інвестицій. Також наша економіка не стоїть на місці. Зростання промислового виробництва на 5% перевищує середні по Україні показники. Крім того, ми впроваджуємо послуги та проекти, які дають бізнесу можливість розвиватися», - зазначила Юлія Світлична.

Посол ЄС в Україні, в свою чергу, запевнив керівництво області в тому, що докладатиме зусилля до можливості виробникам Харківщини беззастережно експортувати свою продукцію до країн Європи.

«Я тут щоб підтвердити, що Україна є пріоритетним партнером для Європейського Союзу. ЄС прагне допомогти Україні боронити свою незалежність, суверенітет і територіальну цілісність. І Європейський союз готовий ділитися досвідом, що стосується впровадження реформ. Нам відомо, що Харківщина є одним з найпрестижніших регіонів Центральної Європи. У цьому регіоні є багато активів, чудова науково-дослідницька спільноти нота, сильна промислова основа. Але ми знаємо, що конфлікт на Донбасі значною мірою вплинув на Харківська область. І Європейський союз дуже прагне допомогти Харківщині подолати таку велику кількість проблем», - заявив Хюг Мінгареллі, голова Представництва Європейського Союзу в Україні.




 

comments powered by HyperComments