На Харківщині будуть забезпечені прозорі і законні умови ведення бізнесу і повна безпека - Світлична послу Німеччини

Вівторок, 13 грудня 2016, 16:04
В цьому харківська губернаторка запевнила Ернста Райхеля під час офіційної зустрічі
На Харківщині будуть забезпечені прозорі і законні умови ведення бізнесу і повна безпека - Світлична послу Німеччини

Сторони оговорили можливі напрямки подальшої співпраці між Харківською областю і Німеччиною.

«Ми, зі свого боку, даємо гарантію: на території регіону будуть забезпечені прозорі і законні умови ведення бізнесу і повна безпека», - підкреслила Юлія Світлична.

У ході зустрічі 13 грудня Юлія Світлична зазначила, що Харківщина займає провідні позиції серед регіонів України за темпами розвитку.

«За приростом іноземних інвестицій Харківська область посідає друге місце в Україні - після міста Київ. Такі показники говорять про довіру інвесторів. Це результат того, що обласне керівництво сприяє прозорому і безпечному веденню бізнеса в регіоні», - звернула увагу керівник обласної адміністрації.

Ернст Райхель зазначив, що економіка Харківської області розвивається в правильному напрямку, і висловив зацікавленість в налагодженні більш тісних бізнес-зв'язків, зокрема, через недавно створену Німецько-українську торгово-промислову палату.

Юлія Світлична звернула увагу посла на аграрний потенціал області, запропонувавши німецьким інвесторам брати участь в будівництві переробних підприємств в регіоні.

Відзначимо, що п.посол вперше відвідав регіон. можливі напрямки подальшої співпраці між Харківською областю і Німеччиною.  Також під час зустрічі сторони бговорили реалізацію реформ в області, - повідомили в облдержадміністрації.

Нагадаємо, що сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична також зустрілась з послом ЄС в Україні п.Мінгареллі.  Під час зустрічі обговорювалися питання співпраці вузів, підтримка Харківщини в боротьбі з корупцією, провадженні децентралізації та сприянні розвитку інвестиційної сприяння.

comments powered by HyperComments