Порушення під час виборів в Роганській громаді не вплинули на їх результат – ГМ «ОПОРА»

Варта  |  Вівторок, 13 грудня 2016, 17:15
Такі висновки зробили представники Громадянської мережі «ОПОРА», які мали нагоду спостерігати за всім процесом виборів.
Порушення під час виборів в Роганській громаді не вплинули на їх результат – ГМ «ОПОРА»

Як відомо, 11 грудня в Роганській об’єднаній територіальній громаді відбулися вибори селищного голови та депутатів у 26 округах. За цим процесом спостерігали представники Громадської мережі «ОПОРА», які зафіксували низку порушень.

Наприклад, напередодні дня голосування спостерігачами були помічені такі порушення чинного законодавства, як непрямий підкуп виборців, незаконна агітація та використання адмінресурсу. Крім того, вони зафіксували наявність «джинси» на сторінках місцевої газети на користь одного з кандидатів.

Також був відмічений низький рівень підготовки членів дільничних виборчих комісій, що уповільнило процес підрахунку голосів.

«Я здійснюю юридичну підтримку всіх суб’єктів виборчого процесу, – розповіла Ольга Рябуха, юристка ГМ «ОПОРА», – протягом всього процесу голосування до нас поступила колосальна кількість дзвінків від кандидатів, членів виборчої комісії, від наших спостерігачів та просто виборців відносно порушень. Типовими порушеннями можна вважати недотримання порядку видачі виборчих бюлетенів, низьку компетентність членів дільничної виборчої комісії і членів територіальних виборчих комісій, порушення норм законодавства щодо приміщення голосування. Подекуди виборчі дільниці взагалі були в аварійному стані».

Крім того, були зафіксовані такі порушення, як розміщення та розповсюдження агітаційних матеріалів безпосередньо в день голосування та присутність сторонніх осіб на виборчих дільницях. Але не зважаючи на низку порушень, вони, тим не менш, не вплинули на результат виборів.

Нагадаємо, що на виборах у Рогані відбулась повна перемога БПП. Голова об’єднаної територіальної громади Шевченко (БПП) отримав 53% голосів виборців, самовисуванець Полікарпов – 24%, представник партії «Самопоміч» Фісун – 10% голосів. В раді Роганської об’єднаної територіальної громади з 26 місць БПП отримала 12 мандатів, «Наш край» - 4 місця, само висуванці – 10.

comments powered by HyperComments