В Харківську область надійшла партія вакцин від грипу

Четвер, 15 грудня 2016, 00:19
Допоки профілактичні заході в Харківській області вживаються не на належному рівні внаслідок відсутності вакцин.
В Харківську область надійшла партія вакцин від грипу

«Станом на 13 грудня до обласного аптечного складу надійшла достатня кількість вакцин, які будуть реалізовані через аптечну мережу області», – повідомила директор Харківського обласного лабораторного центру МОЗ України Любов Махота.

Щодо захворюваності на грип та ГРВІ, то за епідсезон (з початку жовтня) на Харківщині перехворіло 4% населення - 121, 5 тис. осіб. Утому числі, 77,5 тис дітей - це 18% від загальної кількості дитячого населення області. Найбільша кількість хворих зареєстрована у віковій групі від 5 до 14 років - 44 тис. осіб (56,6% від загальної кількості).

У більшості випадків - майже половина - причиною захворювань є вірус парагрипу. Вірус грипу групи А з початку епідсезону лабораторно підтверджено у 58 хворих.

«На минулому тижні захворюваність в області продовжила поступово зростати. З 5 по 11 грудня було зареєстровано близько 21 тисячі захворілих, що на 2 тисячі більше, ніж на попередньому тижні. Показник захворюваності сягнув 762 на 100 тис. населення та перевищив епідпоріг на 35%», – повідомила Любов Махота.

Перевищення показника епідпорогу зафіксоване у 9 районах області: Балаклійському, Барвінківському, Борівському, Вовчанському, Ізюмському, Кегичівському, Краснокутському, Куп’янському, Нововодолазькому, а також в містах Харків, Люботин, Ізюм та Куп’янськ.

На даний час тимчасово призупинено навчально-виховний процес повністю у 45 закладах (Первомайського, Вовчанського, Кегичівського, Куп’янського районів) і в окремих класах шкіл Люботина, Куп’янського і Дворічанського районів.

comments powered by HyperComments