На Харківщині майже 12 тисяч родин були забезпечені доступним житлом

Юлія Гуш  |  Четвер, 15 грудня 2016, 19:31
Крім того, у програмі доступного житла з’явилися нововведення, які мають стосунок до збільшення норми площі для самотніх людей – як військових, так і працівників сфери освіти та охорони здоров’я.
На Харківщині майже 12 тисяч родин були забезпечені доступним житлом

На сьогоднішній момент майже 12 родин було забезпечено доступним житлом. Така новина пролунала під час круглого столу, присвяченого реалізації житлових програм на Харківщині. Зокрема, вони включають в себе надання пільгових кредитів та здійснення програми доступного житла. Також було зазначено, що у програмі тепер з’явилися нововведення, що мають стосунок до збільшення норми площі для самотніх людей. Це стосується як воїнів АТО, так і представників сфери освіти, охорони здоров'я або працівників бюджетних установ, які мають право скористатися житловим кредитом.

За словами чиновників, вдала реалізація житлових програм, зокрема, має вирішити таку проблему, як еміграція українських спеціалістів за кордон. Як було зазначено під час форуму, на сьогоднішній момент майже 100 000 науковців працюють за межами країни. За їх словами, основна причина такої еміграції полягає в тому, що люди не вірять, що зможуть отримати житло в Україні.

Крім того, стартувала програма з підтримки родин військовослужбовців та вимушених переселенців, хоча на державному рівні поки що не існує якоїсь чіткої концепції щодо цього. «Є Законопроект 4550, який передбачає додаткові пільги учасникам АТО при отриманні житла, – зазначив заступник голови правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергій Комнатний, – програма «70/30» у нас дотримана. Для воїнів АТО і переселенців ця підтримка буде становити 50%».

Загалом, цього року на реалізацію житлової програми було виділено 120 мільйонів гривень з держбюджету. За словами чиновників, на наступний рік ця сума має бути збільшена, адже проблеми з житлом є у всіх регіонах країни.

Як повідомляла «Справжня варта», сьогодні в Харкові пройшов круглий стіл, присвячений реалізації житлових програм в області. Тоді Комнатний заявив, що Харківщина в цьому плані є лідером серед інших регіонів, проте коштів з держбюджету явно не вистачає.

comments powered by HyperComments