У Харкові розроблено механізми з організації територіальної оборони на 2017 рік

Понеділок, 19 грудня 2016, 14:07
На базі Харківського обласного військового комісаріату (ХОВК) пройшли методичні збори з питань організації територіальної оборони в регіоні та проведення заходів з бойової підготовки з військовозобов’язаними
У Харкові розроблено механізми з організації територіальної оборони на 2017 рік

Збори було організовано за ініціативи департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА та офіцерів Оперативного командування «Схід».

Спеціальні заняття проводилися з офіцерами обласного та районних військкоматів, командирами загонів територіальної оборони міста.

«Цього року в області успішно проведено 4 командно-штабних навчання під керівництвом Генерального штабу та близько 400 заходів місцевого значення, у яких узяли участь понад 4000 діючих воїнів чи резервістів, - зауважив т.в.о.військового комісара ХОВК полковник Микола Мосенцев. - Ефективності проведення заходів сприяє високий патріотичний дух військовозобов’язаних».

За інформацією начальника відділу територіальної оборони Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Юрія Дорошенка, в 2016 році в області було спрямовано понад 2,5 млн грн на проведення різного роду заходів з територіальної оборони.

«Ці бюджетні кошти значно покращили матеріально-технічну базу, що задіяна для захисту нашого регіону. Наступного ж року в рамках реалізації обласної програми з організації територіальної оборони на ці потреби заплановано майже 3 мільйони гривень», - зауважив Юрій Дорошенко.

Командир загону з територіальної оборони Київського району міста Харків полковник запасу Юрій Лєдєньов поділився своїм досвідом у плані запровадження стандартів НАТО у системі бойової підготовки.

«Я двічі проходив спеціальні курси за програмами НАТО у Києві та Львові. Чимало корисного я перейняв від закордонних колег, але й у нас є чим похвалитися. Так, чи не найголовніша умова зміцнення регіональної безпеки полягає у мотивації, - розповів Юрій Лєдєньов. - З останнім у нас все гаразд: ми знаємо свого ворога, і справжніх патріотів у нас вистачає. Справа лише за підтримкою усіх наших добрих починань з боку місцевої влади, бо самим нам не впоратися».

Наприкінці зустрічі присутні розробили дієві механізми з організації територіальної оборони на наступний рік.

«Кожен військовий чи державний посадовець не повинен лише констатувати проблемні питання, а й відповідати за те, що конкретно зробив він, аби поліпшити ситуацію, - підсумував Микола Мосенцев. - Вимагаю більш тісно співпрацювати з громадськими активістами, проводити роз’яснювальну роботу серед молоді про необхідність захисту своєї землі. Наступного року ми продовжимо зміцнювати рівень тероборони за рахунок  впровадження нових форм і методів у ході занять із загонам тероборони, поліпшення якості рівня підготовки військовозобов’язаних».

Нагадаємо, що у Харківському національному університеті Повітряних Сил імені Івана Кожедуба урочисто випустили молодших лейтенантів, які проходили навчання на курсах військової підготовки. 50% нового випуску молодших лейтенантів у Харкові пройшли через АТО.

comments powered by HyperComments