Льодяний покрів на водоймах Харківщини недостатньо міцний - попереджують рятувальники

Вівторок, 20 грудня 2016, 14:42
Але десятків відчайдух-рибалок це не лякає
Льодяний покрів на водоймах Харківщини недостатньо міцний - попереджують рятувальники

Нагадаємо, що 3 грудня приблизно о 07:00 на руслі Червонооскільського водосховища поблизу с. Новоплатонівка Борівського району рибалка пішов на дно. Чоловік ловив рибу на тонкій скригі неподалік від берегу. Інший рибалка, що був неподалік, намагався врятувати 67-річного потопаючого, але він одразу пішов на дно.

4 грудня водолазна група аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Харківській області провела операцію з пошуку тіла загиблого. Воно знаходилося під водою на глибині 3,5 м.

19 грудня рятувальники Вовчанського райвідділу ГУ ДСНС України у Харківській області вийшли на кригу річки Вовча міста Вовчанськ аби у черговий раз нагадати правила поводження на водних об’єктах у зимовий період. Адже наразі спостерігається досить суттєве коливання температури навколишнього середовища від мінусових до плюсових показників, що не сприяє утворенню достатньої міцності льодяного покрову на водоймах.

Рибалки запевняли рятувальників, що добре знають правила безпечного поводження на льоду. Вони також продемонстрували речі, які мають із собою, та які у разі необхідності можуть знадобитись для порятунку людини.

Раніше рятувальники Нововодолазького районного відділу ДСНС побували на місцевому ставку та поспілкувалися з любителями риболовлі. Рятувальники нагадали співрозмовникам про предмети першої необхідності, які допоможуть вибратися з «крижаного полону», та основні заходи безпеки. Зокрема, про те, що поряд з лункою необхідно покласти дошку. Не завадить і мотузка, яку можна подати, рятуючи «колегу». Довгий цвях або ніж теж стане у нагоді, якщо людина вже провалилася під кригу. Поряд не варто пробивати багато лунок, які можуть спричинити руйнування крижаного покриву.

comments powered by HyperComments