Переселенцям у Харкові допоможуть з працевлаштуванням

Вівторок, 20 грудня 2016, 14:06
У Харкові пройде ярмарок вакансій для внутрішньо переміщених осіб
Переселенцям у Харкові допоможуть з працевлаштуванням

Ярмарок пройде  21 грудня з 11:00 до 14:00 у приміщенні ОСК «Металіст» (вул. Плеханівська, 65 (вхід з боку VIP-зони)). Захід організований Харківським обласним центром зайнятості за ініціативи громадської організації «Всеукраїнська асоціація переселенців».

Як повідомили організатори, відвідувачі заходу матимуть змогу отримати інформацію про вакансії на підприємствах міста, регіону та України, поспілкуватись з фахівцями з працевлаштування, профконсультантами та юристами, дізнатись про соціальні програми підтримки від Державної служби зайнятості, зустрітись з представниками громадських та волонтерських організацій, які опікуються питаннями внутрішньо переміщених осіб, та з роботодавцями й домовитись про працевлаштування.

Нагадаємо, що в регіоні стартувала житлова програма з підтримки родин військовослужбовців та вимушених переселенців, хоча на державному рівні поки що не існує якоїсь чіткої концепції щодо цього. Також Харківська, Полтавська та Львівська області були визначені Урядом України для реалізації пілотного проекту з працевлаштування із залученням до роботи малозабезпечених сімей та ВПО.Головним механізмом реалізації проекту буде надання його учасникам безвідсоткової поворотної фінансової допомоги (до 40 розмірів прожиткового мінімуму на одного учасника) для закупівлі обладнання та матеріалів з метою організації власного бізнесу.

comments powered by HyperComments