Семенець призначений в.о.ректора ХНУРЕ/ біографія, фото

Вівторок, 20 грудня 2016, 18:31
Заступник директора Департаменту науки і освіти ХОДА – начальник управління освіти і науки Володимир Ігнатьєв представив колективу університету нового керівника вишу
Семенець призначений в.о.ректора ХНУРЕ/ біографія, фото

Ігнатьєв зачитав наказ Міністерства освіти і науки України про покладання обов’язків ректора ХНУРЕ на професора кафедри метрології та вимірювальної техніки, доктора технічних наук Валерія Васильовича Семенця.

Валерій Васильович Семенець народився 26 січня 1955 р. у Гребінці Полтавської області. Закінчивши школу, працював слюсарем з ремонту рухомого складу локомотивного депо Гребінка Південної залізниці. Проходив службу у лавах Радянської Армії.

У 1975 р. вступив до Харківського інституту радіоелектроніки, який закінчив з відзнакою. Після закінчення інституту працював у виші інженером, старшим інженером, аспірантом, молодшим науковим співробітником, старшим науковим співробітником, докторантом, старшим викладачем, заступником декана, доцентом, професором. Упродовж дев’яти років був проректором з навчально-методичної роботи, вісім років обіймав посаду першого проректора Харківського національного університету радіоелектроніки.

З 2009 по 2014 рік входив до Координаційної ради Міністерства освіти і науки України з навчання студентів-інвалідів. Сімнадцять років був заступником голови Вченої ради Харківського національного університету радіоелектроніки. Протягом дев’яти років очолював, а нині є членом двох спеціалізованих рад із захисту кандидатських і докторських дисертацій. Лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки. Нагороджений знаком «Відмінник освіти України». Відзначений Почесною грамотою Міністерства освіти і науки України та Почесною грамотою Харківської обласної державної адміністрації.

Нагадаємо результати виборiв в ХНУРЕ: за Семенця проголосувало 499 людей, за Рубіна 354 людини і за Сліпченко 27 чоловік.

comments powered by HyperComments