Вершкове масло, яке подають в дитсадках Холодногірського району, відповідає наявним стандартам – адміністрація

Сергій  |  Середа, 21 грудня 2016, 20:04
Така заява була опублікована на офіційній сторінці Холодногірського району Харкова після того, як були висунуті звинувачення стосовно якості дитячого харчування
Вершкове масло, яке подають в дитсадках Холодногірського району, відповідає наявним стандартам – адміністрація

Згідно наданій інформації, масло, яке подають в дошкільних учбових закладах Холодногірського району, відповідає наявним стандартам та не містить рослинних жирів.

Такий результат був оприлюднений після того, як депутати міськради Максим Мусеев та Неллі Казанжиєва звернулися з проханням до постачальника цього продукту перевірити якість продукту у компетентних органах. Як свідчать додані документи, перевірку пройшов зразок солодковершкового масла «Селянське» від виробника ТОВ «Богодухівський молокозавод». У пості відзначається, що у критиці дитячого харчування "має місце і недобросовісна конкуренція" між різними постачальниками.

За день до цього група харків’ян – Олена Грипич, Катерина Святець та юрист Костянтин Карелов – під час своєї прес-конференції поскаржилася, що їм не дають можливості перевірити якість харчових продуктів, якими годують їх дітей в дитсадках. Це, власне, і стало приводом для вищезгаданої перевірки. Олена Грипич розповіла, що їй з групою інших батьків таки вдалося пройти на кухню. І хоча зразків продуктів взяти не вдалося, проте після огляду таки виникли претензії щодо яєць та картоплі, які не мали необхідних документів чи маркування. А щодо масла, то в той день їм не вдалося дізнатися від постачальника необхідної інформації.

Втім, даних щодо конкретних закладів та продуктів, про невідповідність яких нормам заявлялося на прес-конференції, не було оприлюднено. Спікери підкреслили, що будуть звертатися і до міськради, і до державних контролюючих органів, і до Повноваженого по правам дитини, щоб якось урегулювання цю ситуацію.

comments powered by HyperComments