Школярі позмагаються на турнірі з авіамоделювання

Юлія  |  П'ятниця, 23 грудня 2016, 17:15
26 грудня в Харкові відбудеться турнір з авіамодельного спорту серед школярів та юніорів
Школярі позмагаються на турнірі з авіамоделювання

Про це розповіли його організатори під час своєї прес-конференції. За їх словами, турнір відбудеться в спорткомплексі Харківського авіаційного інституту. Організатори підкреслюють, що це будуть унікальні змагання, в яких братимуть участь самі юні спортсмени. Всі учасники розділені на дві вікові категорії – від 6 до 10 та від 10 до 16 років. За словами Валентина Мозерського, заступника голови федерації з авіамодельного спорту Харківської області, участь в таких змаганнях буде для них доволі корисною.

Він підкреслив, що саме з таких змагань вони починають свій шлях до авіамодельного спорту і, можливо, навіть до великої авіації. Це перший старт для дітей, тому організатори прагнуть привернути більше учасників. Щоб кожен з них міг показати не тільки свій найкращий результат, а й мав мотивацію залишиться в цьому виді спорту надалі.

Зазвичай такі змагання користуються популярністю. На них з’їжджаються учасники не тільки з області, а й з інших міст України. Наприклад, цього року туди завітають діти із Запоріжжя. Тому організатори сповідаються, що з часом вони отримають статус національних. Адже в Харкові цей вид спорту розвивається добре, особливо останні 5 років.

«Це давні традиції, – розповів Ігор Бурлак, заслужений тренер України з авіамодельного спорту, – протягом більше 50 років харківське авіамоделювання є одним зі лідером серед держав колишнього Совєтського Союзу і лідером в самій країні. І спортсмени майже завжди займають перші, другі, треті місця на змаганнях чемпіонату України. В Харкові було виховано дуже багато людей, що носять звання чемпіона світу, чемпіона Європи або чемпіона країни»

Він підкреслив, що харківські команди з авіамоделювання завжди себе достойно презентують на різноманітних змаганнях. І незважаючи на сильну конкуренцію, Харків став одним з центрів даного виду спорту. Крім того, такі змагання приносять значну користь і самим учасників, адже допомагають зрозуміти свої здібності та визначитися з майбутньою професією.

«Як правило, потім такі діти приходять до Авіаційного інституту для того, щоб отримати звання і потім працювати над створенням більш складної техніки, – розповів Віталій Зайцев, проректор Національного аерокосмічного університету імені Н.Є. Жуковського, – причому, серед дітей там є не тільки хлопці, а й чимало дівчат. І вони займають призові місця. Це спорт, що не має гендерних обмежень. Тому ми, як представники авіаційного вишу, будемо присутні на змаганнях, братимемо участь в нагородженнях, ми запрошували дітей, ми проводимо змагання на базі університету».

Турнір з авіамоделювання відбудеться 26 грудня в критому спорткомплексі ХАІ (вул. Чкалова, 17). Реєстрація учасників розпочнеться о 9.00, а о 10.30 стартують самі змагання.

comments powered by HyperComments