На Харківщині простилися з бійцем батальйону «Донбас»

П'ятниця, 23 грудня 2016, 23:01
39-річний Владислав Жила загинув в листопаді 2014 року в зоні АТО в результаті бойового зіткнення на Донецькому напрямку. Ідентифікувати тіло військового вдалося лише через два роки
На Харківщині простилися з бійцем батальйону «Донбас»

Провести в останню путь військовослужбовця зібралися рідні, друзі і товариші по службі. Владислав Жила, серед друзів і побратимів – Сява пройшов Майдан в Києві, брав участь у визволенні будівлі Харківської облдержадміністрації, де отримав поранення в ліву руку. В першу хвилю мобілізації пішов на фронт добровольцем у складі батальйону «Донбас».

У листопаді 2014 року український розвідник загинув під час обстрілу в Донецькій області. До кінця осені цього року Владислава вважали безвісти зниклим. Ідентифікувати тіло військового вдалося лише через два роки – для цього проводили ДНК-експертизу. Тіло довгий час перебувало на території однієї з лікувальних лікарень міста Донецька. І вже з обміну пораненими і мертвими видали, видали два тіла, одне з яких – В'ячеслава Жили, повідомив військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату Юрій Калгушкін.

У Харкові у військовослужбовця залишилися 8-річний син і дружина. Після смерті чоловіка вона також пішла на фронт - медсестрою в складі 92-ий бригади.

За даними Організації Об'єднаних Націй, з початку збройного конфлікту на Сході України загинули 9.5 тисяч українських військових, серед яких – дві тисячі цивільних. 126 загиблих бійців ВСУ – жителі Харківської області.

comments powered by HyperComments