"У нас відкритий майданчик" - директор департаменту та містобудування ХОДА про конкурс на пам’ятник героям АТО

Субота, 24 грудня 2016, 15:16
Журі вже обрало ескіз, за яким може бути виготовлений пам’ятник.
"У нас відкритий майданчик" - директор департаменту та містобудування ХОДА про конкурс на пам’ятник героям АТО

За словами Михайла Рабиновича, директора департаменту та містобудування ХОДА, конкурс на кращий проект пам’ятник героям АТО був цілком прозорим та відкритим. Адже до участі в ньому запрошувалися різноманітні ветеранські та громадські організації, а новина про проведення конкурсу розповсюджувалася в різних джерелах інформації.

«Ми багато разів збиралися в Департаменті, – зазначив Михайло Рабинович, – ми практично допомогли людям і розробили програму. Вона абсолютно прозора, вона відкрита. Все робилося разом з громадськими організаціями. Так, конкурс був не дуже тривалим за часом. Але ми, коли це обговорювали, казали, що це неважливо. Бо можна робити і два роки, і три. Головне – ідея. Яка буде потім покладена в основу пам’ятника».

Але незважаючи на те, що журі затвердило ескіз пам’ятника, кінцевий результат проекту може зазнати змін. За словами Рабиновича, це відкритий майданчик, де б йому хотілося бачити більше учасників та чути більше нових ідей

«Конкурс завершено, але це не означає, що саме цей ескіз буде реалізований, – пояснив він, – у нас відкритий майданчик. Так, хотілося би більше ідей, учасників… Для мене трохи незрозумілі якісь внутрішні проблеми між громадськими організаціями АТОшників. Як професіонал, я не бачив якихось перешкод. Ми можемо думати про те, що побувати, рік, два, три. Адже найголовніше – це ідея, яка буде закладена в основу пам’ятника».

Також він заявив, що для нього є незрозумілою ситуація, коли інші громадські організації виступають проти затвердженого проекту. За словами Рабиновича, ніхто нікому не заважав брати участь в цьому конкурсі.

 

comments powered by HyperComments