Національна академія акумулює найкращі традиції українського війська - Світлична

Понеділок, 26 грудня 2016, 17:13
Голова ХОДА Юлія Світлична передала привітання нацгвардійцям у Харкові від Президента України Петра Порошенка під час вручення державних нагороді
Національна академія акумулює найкращі традиції українського війська - Світлична

Вона відзначила роль навчального закладу у боротьбі за суверенітет України: у проведенні АТО взяли участь як представники офіцерського складу академії, так і майже 100 курсантів, які вступили до закладу після участі у боях на Донбасі.

«Національна академія – це найкращий навчальний заклад, що акумулює найкращі традиції українського війська, відданість народові, готовність  до самопожертви, честь і гідність справжнього офіцера», - зачитала слова вітального слова Юлія Світлична.

У ході урочистостей керівник Харківської облдержадміністрації разом з Міністром оборони України Степаном Полтораком вручили державні нагороди п’ятьом  нацгвардійцям.

Також у ході урочистостей нацгвардійці отримали почесні грамоти Верховної Ради та Кабінету Міністрів України, відзнаки Міністерства оборони України та Міністерства внутрішніх справ України Окрім того, найкращим військовослужбовцям вручили зброю та ордени на житло.

«Верховний головнокомандувач приділяє велику увага формуванню обороноздатності  держави та потужної і міцної армії, - зазначила Юлія Світлична. – Академія випускає десятки тисяч фахових спеціалістів, справжніх патріотів. Нам слід пам’ятати, що герої серед нас».

Під час свята також був представлений новий начальник Національної академії Національної гвардії України генерал-майор Сергій Соколовський, який до того виконував обов’язки першого заступника начальника Академії.

Військовослужбовці, викладачі академії та гості свята хвилиною мовчання вшанували військовослужбовців Академії, що загинули під час виконання службово-бойових завдань та в ході антитерористичної операції на сході України.

Нагадаємо, що сьогодні Юлія Світлична і Степан Полторак у Харкові взяли участь у святкуванні 85-річчя академії Нацгвардії України. Разом з міністром курсантів привітали голова ХОДА Юлія Світлична, командувач Національної гвардії України генерал-лейтенант Юрій Аллеров, представники керівництва міста та керівники вищих навчальних закладів Харківщини .

comments powered by HyperComments