Харків’яни на свята зможуть отримати оперативну медичну допомогу – Сіроштан

Юлія  |  Вівторок, 27 грудня 2016, 16:43
230 машин екстреної медичної допомоги будуть працювати на новорічні та різдвяні свята
Харків’яни на свята зможуть отримати оперативну медичну допомогу – Сіроштан

Таким чином, пацієнт зможе отримати всю необхідну медичну допомогу. Про це розповіла Галина Сіроштан, в.о. начальника управління охорони здоров’я Харківської облдержадміністрації

«На новорічні та різдвяні свята буде в посиленому режимі працювати служба екстреної медичної допомоги, – додала Галина Сіроштан, – на лінії буде 230 таких машин, повністю оснащених лікарськими засобами і кваліфікованим медичним персоналом. У нас розроблені маршрути госпіталізації пацієнтів в святкові дні. І, я сподіваюсь, медичні працівники Харківщини будуть працювати як завжди злагоджено і медична допомога буде надана своєчасно».

За словами Сіроштан, в новорічну ніч дві на площі Свободи будуть чергувати дві машини екстреної медичної допомоги. Вони будуть знаходиться поблизу ялинки з 10 години вечора по 4 ранку, де медперсонал наддасть допомогу всім потребуючим.

В парку Горького також будуть проводитися святкові заходи. Там машина екстреної медичної допомоги буде знаходитись вже цілодобово. За її словами, були переведені до режиму повної готовності всі заходи охорони здоров’я, забезпечено чергування лікарів тільки першої та вищої категорії, забезпечений запас препаратів крові та лікарських засобів для надання медичної допомоги в повному обсязі.

Також в багатьох освітніх закладах та закладах культури медичними працівниками організовано медичні пункти, біля проведення заходів знаходяться машини для надання екстреної медичної допомоги. Щоб в разі виникнення певної ситуації можна було надати необхідну медичну допомогу.

Нагадаємо, що раніше керівником ХОДА Юлією Світличною Центру екстреної медичної допомоги були передані ключі від 12 автомобілів "швидкої допомоги" класу А і В. Автопарк системи екстреної медичної допомоги на Харківщині тепер становить 231 машину.  Нові "швидкі" були придбані за кошти обласного бюджету,  частина їх залишиться в Харкові, інші - відправиться у Вовчанський, Куп'янський, Дергачівський та Харківський райони.

 

comments powered by HyperComments