Харківські силовики переходять на посилений режим

Юлія Гуш  |  Вівторок, 27 грудня 2016, 20:13
Під час новорічних та різдвяних свят підрозділи ДСНС та працівники патрульної поліції будуть працювати в посиленому режимі задля запобігання нещасних випадків та правопорушень.
Харківські силовики переходять на посилений режим

«Можу сказати, що починаючи з 30 грудня, наші підрозділи переводяться на посилений варіант несення служби, – розповів Ігор Лупандін, помічник начальника Головного управління ДСНС в Харківські області, – вводиться резервна техніка бойового розрахунку з особистим складом. Не тільки в Харкові, а й в області. Що стосується святкових заходів по місту та області, то там будуть забезпечувати безпеку співробітники ДСНС».

За його словами, тоді буде задіяний не тільки особовий склад ДСНС, а й спеціальна техніка. Всі об’єкти, де будуть проводитися святкові заходи, були досліджені. Вже були проведені зустрічі з керівниками, які відповідальні за святкові заходи. Їм надали рекомендації щодо дотримання правил безпеки. Це необхідно для того, щоб не було жодних проблем як напередодні святкування Нового року, так і в наступні дні. Також співробітники ДСНС провели спеціальні бесіди та інструктажі з черговим персоналом, який буде знаходитися під час святкування.
Крім того, були проведені додаткові заняття серед особового складу ДСНС. В першу чергу вони мали стосунок до надання невідкладної медичної допомоги. Крім того, під час свят буде приведена до бойової готовності піротехнічна служба, яка з 30 грудня буде знаходитися на цілодобовому чергуванні, водолазна служба, служба хіміків-дозиметристів. Також буде задіяна важка та допоміжна техніка.

Крім того, під час новорічних та різдвяних свят в посиленому режимі буде працювати Патрульна поліція Харкова.

«Наше завдання – в першу чергу запобігти ці правопорушення, – розповів  Олександр Огризко, інспектор управління патрульної поліції Харкова, – в тому числі і ДТП. Щоб мешканці в жодному випадку не постраждали. Під час проведення свят управління Патрульної поліції буде переведене на посилений варіант ведення служби. Щоденно на патрулювання міста заступає порядку 340 патрульних поліцейських».

За його словами, в новорічну ніч додатково вийде 100 працівників управління поліції, які будуть здійснювати патрулювання не тільки центральної частини міста, а в спальних районів. Це в першу чергу стосується тих місць, де будуть проводитися масове святкування. В ці дні порядок на вулиці буде забезпечувати особовий склад Головного управління Національно поліції, Національної гвардії, а також курсанти вищих учбових закладів силових відомств.

«Забезпечення безпеки в момент проведення новорічних свят, безпека дорожнього руху, запобігання порушення громадського порядку і здійснення злочинів», – назвав основні завдання Олександр Огризко.

comments powered by HyperComments