Харківські екологи взяли участь в експертній зустрічі Міністерства екології

Середа, 28 грудня 2016, 18:10
У режимі відеоселектора вони внесли свої пропозиції до проекту національної стратегії поводження з відходами
Харківські екологи взяли участь в експертній зустрічі Міністерства екології

Зокрема, таких аспектів, як впровадження роздільного збору сміття, установка сортувальних ліній, зменшення кількості полігонів ТПВ, а також наближення норм вітчизняного законодавства до європейських.

За словами начальника управління раціонального використання природних ресурсів Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА Алли Стребкової, затвердження національної стратегії поводження з відходами - це важливий крок як для нашого регіону, так і для України в цілому.  Екологи Харківщини запропонували зацікавлювати громадян до здачі на утилізацію і переробку небезпечних відходів у складі побутових, таких як батарейки та лампочки, що містять ртутні компоненти.

 Над створенням стратегії працювала міжвідомча робоча група, до складу якої увійшли представники Міністерства екології та природних ресурсів України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Міністерства регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства України, представники німецької федеральної компанії GIZ, Європейського банку реконструкції та розвитку.

В експертній зустрічі взяли участь керівники Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України й Європейського банку реконструкції та розвитку. В ході заходу свої пропозиції щодо поліпшення проекту могли озвучити екологи, вчені і громадські працівники Харківської, Одеської, Львівської, Дніпропетровської, Чернігівської та Полтавської областей.

 

comments powered by HyperComments