Харківський правозахисник вимагає сатисфакції від судді та Вовчанської поліції. Обіцяє дойти до Європейського суду

Юлія  |  Четвер, 29 грудня 2016, 08:23
Про це Максим Корнієнко розповів під час своєї прес-конференції, присвяченої інциденту в суді Вовчанська, який стався 14 листопада
Харківський правозахисник вимагає сатисфакції від судді та Вовчанської поліції. Обіцяє дойти до Європейського суду

Наразі, правозахисник звернувся до Червонозаводського суду для захисту своїх прав щодо свого незаконного арешту після відказу припинити зйомку судового засідання. Перед цим заяву на дії судді Вовчанського суду Уханєвої було не задоволено.

Якщо Червонозаводський суд не вирішить проблему, Корнієнко готовий подати позов щодо компенсації моральної шкоди та матеріальних збитків з боку як судді Уханєвої, так і співробітників поліції Вовчанську.

Правозахисник заявив, що готовий боротися за свої права і виконання законів України і надалі. І якщо всі заходи не дадуть результату, він готовий звернутися до Європейського суду по правам людини.

Нагадаємо, за зйомку судового засідання правозахиснику присудили 15 діб арешту.  

14 листопада 2016 року Максим Корнієнко, за його словами, скориставшись «Законом про право на справедливий суд», здійснював зйомку засідання у Вовчанському районному суді. Проте це сильно не сподобалось судді Уханєвій, яка викликала поліцію.

«Та суддя, з якою у мене був конфлікт інтересів, дає мені арешт на 15 діб, – розповів Максим Корнієнко, – при цьому, протокол правопорушення не відповідає жодним вимогам. На що потім вказав Апеляційний суд. Там не було вказано ні причини, згідно якої я мусив прийти до районного відділу поліції, ні того, що така вимога взагалі була».

Після цього суддя назначила Корінєнку 15 діб арешту «за злісний непослух». При цьому вона, за його словами, здійснювала тиск на співробітників поліції:

«Вона говорила «Міліціє, зробіть щось», «Міліціє, мені на вас скаржитись до вищих органів?». Такі речі можна розглядати як психологічний тиск співробітників поліції. Вона скористалась своїми службовими повноваженнями».

В ізоляторі Максиму Корнієнку довелося пробути дев’ять днів. За весь час до нього не пускали адвокатів. Крім того, ситуацію сильно ускладнили проблеми зі здоров’ям – йому близько двадцяти разів викликали швидку допомогу. Але незважаючи на це, правозахисник так і не був госпіталізований.

«Наскільки мені відомо, в госпіталізації мені відмовили через тиск з боку начальника відділу поліції Вовчанська та судді Уханєвої», – зазначив він.

Також нагадаємо, що поліцією Харківщини була розповсюджена заява про те, що комісія з представників Секретаріату і координатора взаємодії з громадськістю Верховної Ради України по правам людини прийшла до висновку, що громадський актівіст був затриманий законно.

comments powered by HyperComments