Всі відповідальні служби Харківщини готові до складних погодних умов

Субота, 31 грудня 2016, 09:17
Про це заявив перший заступник голови ХОДА Марк Беккер під час Міжвідомчого оперативного штабу Державної комісії з питань надзвичайних ситуацій.
Всі відповідальні служби Харківщини готові до складних погодних умов

Як повідомляє сайт ХОДА, засідання пройшло у режимі відеоконференції за участі всіх регіонів країни. І як було зазначено, синоптики не виключають, що 6 січня в усіх областях України можна буде очкувати ускладнення погодних умов і штормові явища.

Беккер розповів, що ситуація в області знаходиться під постійним контролем. Якщо виникнуть якісь надзвичайні ситуації та погіршиться погодні умови, робота об’єктів ЖКГ та транспорту буде забезпечена в повному обсязі.

«Підготовлено розпорядження голови обласної державної адміністрації Юлії Світїличної «Про утворення регіонального оперативного штабу з вжиття невідкладних заходів у разі виникнення надзвичайних ситуацій протягом зимового періоду 2016-2017 років, – зазначив він, – станом на 29 грудня в області працюють 780 котелень (100%), підключено до теплопостачання і експлуатуються в сталому режимі 2534 об’єкти соціальної сфери і 8381 житловий будинок з централізованим теплопостачанням. З метою забезпечення автономним резервним електропостачанням у разі позаштатних ситуацій область забезпечена 139 дизель-генераторами».

Для забезпечення проїзду по автошляхах регіону філіях ДП «Харківській облавтодор» було заготовлено достатню кількість матеріалів для обробки дорожнього покриття та створено 10-денний незменшуваний резервний запас паливно-мастильних матеріалів.

«До роботи на дорогах готові усі 314 одиниць спецтехніки, на випадок непередбачених ситуацій укладено 117 договорів на залучення ще 308 одиниць додаткової техніки», – підкреслив Марк Беккер.

Крім того, в області сформовано аварійний запас опор (300 штук), кабельно-провідникової продукції (24 км), силових трансформаторів (20 од.). В цілодобовому режимі працюють аварійні бригади газових служб (35 бригад у складі 175 осіб) та диспетчерська. Резервні бригади було переведено на посилений режим роботи. Для забезпечення стабільного газопостачання в області чергують 55 аварійних бригад у складі 521 фахівця.

comments powered by HyperComments