Військкомати Харківської області почали приписну кампанію

Субота, 7 січня 2017, 19:29
В Харківській області стартувала приписна кампанія юнаків 2000 року народження при районних (міських) військових комісаріатах.
Військкомати Харківської області почали приписну кампанію

Як повідомили в Регіональному медіацентрі Міноборони, до 31 березня близько 9 тисяч юнаків, яким в цьому році виповниться 17 років, викличуть у військкомати, де перевірять їх придатність до військової служби і пославят на облік.

За словами офіцерів Харківського обласного військкомату, до складу приписних комісій увійшли цивільні лікарі, психологи і працівники регіональних структур соціального забезпечення.

«Це загальнодержавне щорічний захід проводять для того, щоб вивчити, хто з юнаків може бути покликаний на службу. До речі, без приписного посвідчення юнаків не приймуть на навчання в цивільні вузи, не видадуть закордонні паспорти. Тому, раджу підліткам своєчасно прийти до нас і виконати свій громадянський обов'язок», – зазначив заступник військового комісара області підполковник Олександр Томашевський.

В ході постановки на військовий облік виявлять юнаків і дівчат, які бажають вступати до вищих військово-навчальних закладів оборонного відомства. За попередніми даними, в цьому році до військових вузів планується відібрати 300-500 юнаків і дівчат.

У Харківській області в 2016 році приписку при районних (міських) військкоматах підлягало близько 9 тис. Осіб, в 2015 р - понад 9 тис. 500 юнаків. У минулому році приблизно 10% юнаків 1999 року народження були визнані такими, що не зможуть служити в армії через серйозних хвороб. Понад 300 хлопців мали судимість і їх теж не візьмуть в армію. Близько 250 чоловік вирішили вчитися у військово-навчальних закладах.

comments powered by HyperComments